Skip to Content
  • Met deze tips rol je zo die nieuwe baan in

    Het vinden van een baan is al een hele klus. Maar voor iemand met een arbeidsbeperking lijkt de uitdaging nog groter. Maar laat dat nou ook je streepje voor zijn. Want uitdagingen ken jij als geen ander, je hebt er immers al genoeg gehad – van die uitdagingen.

    Werk & studie
  • 'Ik laat me nergens door weerhouden'

    Op zijn achttiende belandde burgemeester Otwin van Dijk in een rolstoel. Hij moest veel opnieuw leren, maar ging toch gewoon op vrijdag naar de kroeg. ‘Ik dacht: ik heb dezelfde looks, maak dezelfde grapjes, ik ben nog wie ik ben.’ Zijn streven als bestuurder? ‘Praat niet over rechten van patiënten; spreek over burgerrechten.’

    Werk & studie

Werk je bij een werkgever of start je een eigen bedrijf en zit je in een rolstoel? Of zit jij of je kind in een rolstoel, terwijl je onderwijs volgt? Dan kun je via het UWV een vergoeding aanvragen voor hulpmiddelen en voorzieningen, zoals een aangepaste auto, rolstoel of scootmobiel of een vergoeding voor taxivervoer.

Het Expertisecentrum inclusief onderwijs, oftewel ECIO https://www.ecio.nl/, heette tot 2019 Expertisecentrum handicap + studie.

Misschien heb je ook gehoord over de Wajong?

Back to top