Skip to Content

Nederland is een sport voor rollers rijker. Deze zomer heeft City Skydive Utrecht zijn deuren open gezet voor iedereen met een beperking die wil vliegen in de indoor windtunnel. Hiervoor zijn, i.s.m. het Wheelchair Skills Team, verschillende selectiedagen georganiseerd. Het uiteindelijke doel: talent vinden om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Handifly 2022.

Kees-Jan van de Klooster kennen we uiteraard als het gezicht van de Wheelchair Skills trainingen. Maar deze zomer is hij vooral druk met de werving en uitvoering van de vliegdagen. Kees-Jan: “Het leuke hiervan is dat we echt iedereen de kans kunnen geven om te vliegen. Dat is voor alle deelnemers al een waanzinnige ervaring. We hopen uiteindelijk een kleine selectie te kunnen maken van 4 tot 5 personen die mee kunnen naar het wereldkampioenschap Handifly in Marseille.” In onderstaande video vertellen Kees-Jan en deelnemers er meer over:

https://youtu.be/vs2xvVQa_Qs

Hoe gaat de selectie in zijn werk?

Kees-Jan: “De kandidaten, die op uitnodiging hierheen komen, gaan 2 x 2 minuten de tunnel in. Vervolgesn wordt er gekeken naar hoe zelfstandig ze al kunnen vliegen. Er is een lijst met bewegingen die je in de tunnel kan maken. Die worden afgevinkt. Zo kijken we naar ieder zijn progressie in die eerste paar keer al. Vervolgens moeten wij de moeilijke keuze maken wie we die 4-5 plekken geven.”

De meeste deelnemers komen vooral om eens te ervaren hoe het is om te vliegen. Deelnemer Jenny is na 2 vluchten al helemaal om: “Ja dit is zo gaaf! Ik wil wel trainen voor dat WK hoor. Kom maar op!”

Denk jij na het kijken van de video ook “Wow dat is gaaf”? Op 2 september wordt de laatste selectiedag georganiseerd. Voor meer info kijk op de site van City Skydive Utrecht en geef je op.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top