Skip to Content
Terug naar het overzicht

Als goedrollende burger kun je eindelijk weer kiezen wie jij in de Tweede Kamer zou willen zien als jouw volksvertegenwoordiger. Wil je je liefst laten vertegenwoordigen door een roller, dan heb je deze keer keuze uit drie kandidaat-kamerleden: Jeanette Chedda (BIJ1), Constance Tiemens (D66) en April Ranshuijsen (Groen Links). Om de keuze makkelijker te maken interviewde WijRollen ze alledrie uitgebreid.

Lees het interview met Jeanette Chedda, nummer 4 op de kandidatenlijst van BIJ1.

Lees het interview met Constance Tiemens, nummer 59 op de kandidatenlijst van D66.

Lees het interview met April Ranshuijsen, nummer 11 op de kandidatenlijst van Groen Links

Alle standpunten op een rij

Het kan natuurlijk dat je je niet thuis voelt bij de partijen waar deze rollende kandidaten bij horen. Of dat je liever toch eerst de standpunten van bepaalde partijen met elkaar wil vergelijken. Wil je daarbij meewegen wat de diverse partijen doen voor mensen een beperking? HandicapNL zette alle standpunten op dit gebied op een rijtje voor je.

Bekijk de standpunten van partijen op het gebied van mensen met een handicap.
(Als je op het plusje klikt krijg je per partij een uitgebreide lijst)

Even aan de tand gevoeld 

In de aanloop naar de verkiezingen maken Jan Troost en Mari Sanders een vlog waarin ze diverse politici aan de tand voelen over hun beleid en wat zij gaan doen om te zorgen dat het VN verdrag voor de rechten van mensen met een handicap ook nageleefd wordt.

Bekijk de vlog #2miljoenstemmen van Troost en Sanders


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top