Skip to Content

Toen Nadia van den Heuvel haar goed verdienende baan bij het Openbaar Ministerie opzegde, had ze nog niet bedacht dat ze haar eigen werk zou creëren. En niet alleen voor zichzelf… Via haar multimediale vormgevingsbureau Ictoria heeft ze inmiddels meer dan 60 mensen met een vermeende afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk geholpen. “Ik zeg bewust vermeend, want ik geloof dat als je iemand in de juiste setting plaatst dat elke afstand overbrugbaar is.”

Nadia vertelt over het moment dat ze wist dat dit haar roeping was. Een sollicitatiegesprek waarbij er scheef werd opgekeken van haar rolstoel deed bij haar het ondernemersvuur aanwakkeren. “Ik kwam na dat sollicitatiegesprek weer terecht in de centrale hal van het kantoor. Daar zat een man ontzettend hard te huilen. Die man vertelde dat hij een visuele beperking heeft en die dag al voor de 40e keer tijdens de sollicitatie te zijn afgewezen. Ik vroeg hem naar zijn cv. Hij bleek Full Stack Developer te zijn. Mijn onderbuikgevoel zei me dat dit echt wel wat kon worden. Daarop belde ik iemand in mijn netwerk die hem misschien aan een baan kon helpen. Zo geschiedde. Na twee maanden kreeg ik ineens een bos bloemen en chocolade toegestuurd want die man had een vaste aanstelling gekregen. Toen dacht ik: Nu weet ik wat ik ga doen!

Nadia startte haar eigen grafisch vormgevers bedrijf. De eerste grafisch vormgever die ze aannam was Yirka. “Yirka heeft een auditieve uitdaging. Maar ze is grafisch zo ontzettend scherp, juist doordat ze de wereld anders waarneemt. Ik had eigenlijk helemaal geen geld om haar aan te nemen. Ik heb haar aangenomen op mijn spaargeld.” Een gok die  zich heeft uitbetaald. Inmiddels heeft de Brabantse onderneemster 14 mensen in dienst en heeft ze een netwerk vol ondernemers die haar regelmatig vragen om een ‘Ictoriaan’.

Wat de onderneemster nog meer hoopt te bereiken? Je ziet het in onderstaande video.

https://youtu.be/6GlUbrq_KzE

Ictoria maakt kans op het winnen van de Ignite award. Een prijs voor startende ondernemingen met een grote sociale impact. Jij kan helpen door te stemmen via:
Ictoria - IGNITE Award


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top