Skip to Content
Terug naar het overzicht

Niek liep een aantal jaar geleden een dwarslaesie op. Als monteur bleek het net even iets minder handig om zijn werk voort te zetten in een rolstoel. En dus ging de nieuwbakken roller op zoek naar manieren om zijn passie voor techniek op een andere manier uit te oefenen. “Aan de uitvoerende kant lukt het niet mee, maar aan de ontwerpkant gaat het zeker lukken!”

We ontmoeten Niek op de campus van de Universiteit Twente. Het is even zoeken tussen alle faculteiten waar we exact moeten wezen als we de goedlachse tukker zien. Niek begeleidt ons naar zijn werkkamer. “Hier werk ik aan de Exotroon. Een hele sjieke naam voor een stoel. Haha!” Als onderdeel van zijn stage ontwerpt Niek een technische stoel die tijdens trainingen met het exoskelet gebruikt kan worden. Het exoskelet? Dat is toch zo’n robot pak waarin mensen met verlamming kunnen lopen? Dat klopt! Op de UT werken verschillende studenten en teams aan draagbare robotica. Niek is regelmatig proefpersoon. Daarnaast vindt hij het vooral heel leuk om een klein onderdeel van het trainingsprogramma te kunnen invullen. In onderstaande video vertelt hij over zijn passie voor techniek, en waar hij momenteel aan werkt.

https://youtu.be/IAV24bur-t8

Naast het afmaken van zijn opleiding en werk vinden als engineer, droomt Niek ook nog van zijn eigen stichting. Een paar jaar geleden bedacht Niek met een vriendin de term ‘Take it Leasie’. “Take it easy met een dwarslaesie. Haha!” Niek hoop er een merknaam van te maken voor een stichting, waarmee hij mensen met een beperking kan laten proeven van het technische vak.

“En de ultieme droom is dan om uiteindelijk een Razor Buggy te kopen, waarvoor ik een raceteam kan samenstellen. En het zou ontzettend leuk zijn als dat een team is met mensen met een beperking.”


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top