Skip to Content
Terug naar het overzicht

The sky is the limit, ook voor rollers. Dachten we. Bij de ESA, The European Space Agency, hebben ze nu echter een vacature voor astronaut met een fysieke beperking. De hemel is dus helemaal niet meer de grens. Het is tijd voor de allereerste rollende astronaut.

Is het altijd jouw droom geweest om de ruimte in te gaan, maar dacht je dat dit voor jou als roller niet weggelegd was? Grijp dan nĂș je kans. Tot 28 mei kan je solliciteren als aankomend astronaut bij de ESA. Ze hebben zowel een speciale vacature voor een astronaut met een fysieke beperking, maar daarnaar kun je alleen solliciteren als je beperking in het plaatje past. Als je echter een andere beperking heb, mag je nog steeds solliciteren als astronaut op de reguliere vacature.

Je moet natuurlijk wel voldoen aan een waslijst van eisen. Want zo gemakkelijk gaat het ook weer niet. Je moet onder andere jonger zijn dan 50, fysiek fit, een technische master hebben en je sociale vaardigheden zijn ook erg belangrijk. Daarnaast is er natuurlijk moordende concurrentie, want je zult zeker niet de enige zijn die de ruimte in wil. Kortom: nog geen makkelijke opgave, maar het is dus wel zeker dat in de nabije toekomst iemand met een beperking met een ruimtevlucht meegaat.

A small roll for man, a big wheelie for mankind!

Ga jij solliciteren? Laat het de redactie van WijRollen zeker ook even weten op het mailadres [email protected]. We volgen je graag tijdens het sollicitatieproces.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top