Skip to Content
Terug naar het overzicht

Je wil gaan sporten, maar je hebt daarvoor een sportrolstoel, handbike of ander sporthulpmiddel nodig. Meestal heb je zelf niet het geld om spullen zomaar aan te schaffen en moet je dus financiering gaan zoeken. Dat is niet altijd even eenvoudig en de vergoeding wordt ook lang niet altijd toegekend. Maar sinds kort is er hulp. Uniek Sporten heeft in samenwerking met het Ministerie van VWS een speciale aanvraagmodule gemaakt waarmee je sneller en makkelijker de vergoeding van je sporthulpmiddellen kan regelen.

Op Uniek Sporten Hulpmiddelen kan je een aanvraag indienen voor een sporthulpmiddel. Ze kijken met jou mee voor welke vergoedingsregelingen je in aanmerking komt en adviseren je bij de aanvraag. Je kunt er ook terecht als je al een aanvraag hebt gedaan, bij bijvoorbeeld de WMO, je ziektekostenverzekeraar, de Wet langdurige zorg of een andere instantie. Zelfs als die aanvraag is afgewezen of als je maar een gedeeltelijke vergoeding hebt gekregen.

Als Uniek Sporten je aanvraag goedkeurt wordt er gekeken of je recht hebt op vergoedingen van instanties. Van het bedrag dat niet vergoed wordt door andere instanties, betaalt Uniek Sporten 85%. In het beste geval wordt je sporthulpmiddel dan volledig vergoed, en zo niet, dan hou je hooguit 15% van het bedrag over. Zelfs dat kan je nog via Uniek Sporten laten crowdfunden. Zo ben je voor je het weet niet meer bezig met de aanschaf van je sporthulpmiddel, maar met je volgende training.

Kijk voor meer informatie op Uniek Sporten Hulpmiddelen.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top