Skip to Content
Terug naar het overzicht

Maar liefst zeven keer werd ze wereldkampioen snowboarden en toen als gevolg van kanker haar been werd geamputeerd werd Bibian Mentel nog eens drie maal paralympisch kampioen. Het leek wel of niets haar tegen kon houden om alles uit het leven te halen wat er in zat. Toen de kanker terug kwam en Bibian Mentel in een rolstoel terecht kwam, bleef ze nog steeds anderen motiveren en vooruit helpen. Deze mentaliteit is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven en veel Nederlanders sloten Bibian Mentel in hun hart. Dat kan je merken aan de reacties op haar overlijden.

Als voorvechter voor de gehandicaptensport richtte Bibian Mentel haar eigen Mentelity Foundation op, die zich inzet om kinderen en jongeren met een beperking aan het sporten te krijgen en hun te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Hopelijk wordt op deze manier  haar kracht en levenslust tot in de eeuwigheid doorgegeven aan toekomstige generaties.

Zo verwoordde ze het zelf op de webpagina van de Mentality Foundation:

"Als zevenvoudig wereldkampioen en driemalig Paralympisch kampioen, durf ik te stellen dat het proces belangrijker is dan het winnen. Winnen is een fantastisch, maar tijdelijk gevoel. Het proces duurt jaren waarin er continue persoonlijke lessen te leren zijn. Kleine en grote overwinningen behalen in je eigen ontwikkeling; dat is waar het werkelijk om gaat. Durf je passie te volgen en wordt de beste versie van jezelf."


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top