Skip to Content
Terug naar het overzicht

Ben jij (of ken jij) een jongere tussen de 14 en de 27 jaar met een fysieke beperking of chronische ziekte? Een jongere die zich heel graag wil inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt die zelf ook nog op zoek is naar een eigen plek in die arbeidsmarkt? Grijp je kans en geef je op voor de Realisten Academie 2.0!

Eerst een training tot Realist

Je volgt samen met andere jongeren een training tot Realist. Tijdens deze training werk je aan een eigen pitch en je leert voorlichting te geven over een inclusieve arbeidsmarkt. In jouw persoonlijke pitch geef je onder andere antwoord op de volgende vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat heb ik daar voor nodig? Daarnaast ga je oefenen om het onderwerp inclusieve arbeidsmarkt bespreekbaar te maken. Je leert verschillende technieken waardoor je een goede voorlichting kan geven. Voor het volgen van de training krijg je een vergoeding.

Wat ga je na de training doen?

Je gaat op pad naar verschillende instellingen, zoals bijvoorbeeld scholen en gemeentes. Daar houd je je individuele pitch om je kwaliteiten en vaardigheden onder de aandacht te brengen van deze organisaties. Je geeft samen met andere Realisten de voorlichting met als doel om mensen en organisaties bewust te maken van wat er nog allemaal nodig is voor een inclusieve arbeidsmarkt, waar ook jongeren met een beperking aan het werk kunnen. Voor de pitches en de voorlichtingen ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Wat heb je eraan?

Naast dat het natuurlijk leuk is en je zelf veel leert is het ook nog heel praktisch. Doordat je op verschillende plekken laat zien wat jij allemaal in huis hebt, vergroot je je netwerk. Je komt namelijk in contact met diverse organisaties en dus ook potentiële werkgevers. Er zijn Realisten die door dit project een baan hebben gekregen.

Geef je op!

Vanaf september start er weer een nieuwe realistentraining. Je kunt je daarvoor opgeven via het aanmeldformulier op de website van de Realisten Academie 2.0, waar je ook meer informatie kan vinden. Heb je dan nog vragen? Je kunt ze stellen door een mail te sturen naar [email protected].


Over Realisten Academie 2.0

Realisten Academie 2.0 is een maatschappelijk diensttijd-project dat een initiatief is van CNV Jongeren in samenwerking met Expertisecentrum Inclusief Onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag en Stichting Alexander i.s.m. Emma at Work. Het wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.

 


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top