Skip to Content
Terug naar het overzicht

Als roller is het niet altijd eenvoudig om werk te vinden of je veilige werkomgeving te verlaten voor een nieuwe baan. Of misschien is jouw droom eigenlijk een eigen bedrijf. Incluvisie is een stichting die mensen met een chronische ziekte of een fysieke of zintuigelijke beperking aan de slag helpt. Half maart start het gratis jaarprogramma waarin je persoonlijk door een ervaringsdeskundige gecoacht wordt.

Werk vinden: Laat zelf de vooroordelen verdwijnen. Leer het van de beste! is de naam van het coachingsproject van Incluvisie. Werkzoekenden of mensen die hun baan willen behouden, met een fysieke of zintuigelijke beperking of een chronische ziekte kunnen zich nog aanmelden voor het traject van 2022. Alvast verklappen: de mensen die in 2021 hebben meegedaan, hebben inmiddels allemaal werk, in loondienst of als zelfstandige! Dus het werkt!

Anke Smits, opgeleid als loopbaancoach, is een van de ervaringsdeskundige coaches. Vorig jaar heeft ze ook iemand begeleid en dat is haar heel goed bevallen. “Ik begeleidde een coachee die erg zoekende was. Ze had een goede baan voordat ze beperkt werd, maar wist nu niet goed meer wat ze kon. Het was mooi hoeveel ze in een jaar tijd is gegroeid.”

“Het is gewoon fijn als je er niet alleen voor hoeft te staan.”

Wat houdt het coachingsjaarprogramma in?

Je krijgt een persoonlijke coach, die ervaringsdeskundig is waarmee je tweewekelijks online contact hebt. Jouw coach is altijd een ervaringsdeskundige die weet welke obstakels jij tegenkomt. Anke: “Het is anders praten als je allebei een beperking hebt. Je weet van elkaar waar je tegen aan kunt lopen.”

De coaches zijn mensen die in allerlei branches werken, onder andere bij de overheid en in het bedrijfsleven, die een korte coachingscursus hebben gehad. Met jouw eigen coach kan je samen (online) sparren over wat je wil en hoe je dat kan aanpakken. “Los van de handicap wil iemand ook gewoon ontdekken wat die wil en kan. Dan kan ik gesprekken voeren en oefeningen doen. Of praktische dingen doen, zoals een mooi cv opstellen, een goed LinkedIn profiel maken en sollicitatiegesprekken evalueren”, vertelt Anke. “Het is gewoon fijn als je er niet alleen voor hoeft te staan.”

Daarnaast volg je het hele jaar door online workshops die praktisch ingaan op onderwerpen als: hoe presenteer ik mijn handicap zo dat het geen belemmering vormt voor een werkgever, waar heb ik recht op qua hulpmiddelen en hoe zet ik een eigen bedrijf op?

Wat levert het coachingstraject mij op?

Als het goed is: werk dat jij graag doet. Niet alleen weet je wat jij wil en kan je dat goed overbrengen bij een werkgever of klant, maar je weet ook waar je als werknemer of ondernemer recht op hebt qua voorzieningen. Daarnaast ontmoet je leuke mensen en vergroot je je netwerk. Dat is nooit weg.

“Veel mensen met een handicap vinden het moeilijk om de stap naar werk te maken”, valt Anke op. “Het is heel mooi om iemand te zien opbloeien en stappen te zien maken. Daaraan te mogen bijdragen is super!”

“Het is anders praten als je allebei een beperking hebt.”

Ben je werkzoekend?

Wil je een eigen bedrijf oprichten en weet je niet hoe?
Heb je moeite om je baan te behouden?
Meld je dan aan, het is helemaal gratis.
Neem contact op met Roos Hoelen: [email protected] of 06 20 91 58 20.
Meer informatie over jaarcoaching van Incluvisie.

Voor dit project is Incluvisie ook nog op zoek naar ervaringsdeskundigen met werk die het leuk vinden om iemand te coachen. Anke: “Coaches worden goed begeleid: je krijgt een training van een ervaren coach. Ook is er intervisie, waarbij je als coach vragen kunt stellen en met elkaar sparren.” Als je interesse hebt om te coachen, meld je je aan bij Roos Hoelen.

Weet je eigenlijk al wel wat voor werk je wil en is het vooral lastig om ergens op gesprek te komen? Dan is het project Inclumunity misschien ook iets voor jou. Je kunt dit in combinatie doen met het coachingstraject, maar ook los. Ook hiervoor kun je contact opnemen met Roos Hoelen. Meer informatie over Inclumunity.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top