Skip to Content
Terug naar het overzicht

Dat je met een rolstoel nog steeds de pan uit kan swingen of tot ontroering toe elegant kan bewegen, laten rollende dansers zien. WijRollen zet al die prachtige dans in de schijnwerpers en deelt de mooiste dansfilmpjes. Deze keer aandacht voor de grote groepschoreografie die Sadeck Waff creëerde voor de aankondiging van de Paralympische Spelen van 2024.

De dansvideo Prologue begint simpel met de armbewegingen van choreograaf Sadeck Waff en de jonge Oxandre Peckeu met zijn bionische arm. Door dit eenvoudige begin word je als kijker heel even op het verkeerde been gezet. Wat intiem lijkt, ontpopt zich tot een verpletterende en inclusieve choreografie, waarvan je ogen in vervoering en verwarring raken.

Iedereen kan dansen en samen is dansen nog mooier. Dat wordt in deze dans uitgedrukt door de 126 professionele en amateur-dansers. Hoeveel rollende dansers aan deze choreografie meededen en wie het precies zijn, zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Dat maakt voor het resultaat echter niet uit, want het is typisch zo’n dansvideo die je steeds weer opnieuw wil bekijken, omdat je je ogen niet kan geloven.

https://youtu.be/XCdsIkQqAmE

Meer over de choreograaf:

Choreograaf Sadeck Waff is weliswaar geen roller, maar maakt heel veel choreografieën waarvoor je geen benen nodig hebt. Met zijn unieke dansstijl behoort hij tot de top van de internationale danswereld. In zijn optische choreo’s kun je zijn roots in de hiphopstijlen popping en locking nog steeds zien. Ook zijn dochter heeft inmiddels de danskoorts te pakken en danst mee in de video’s op zijn Instagramkanaal.
Hij is dus niet voor niets gevraagd om een dans te bedenken waarmee de Paralympische Spelen van Parijs in 2024 op een spectaculaire manier wordt aangekondigd.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top