Skip to Content
Terug naar het overzicht

Zoals voorspeld: het was stormachtig bij de stand van WijRollen. Dat kwam waarschijnlijk omdat er zaterdag extra veel te doen was. De redactie (Frank, Maurits en Petra) was aangevuld met cartoonist Djanko en de fantasievolle rolstoelen van Patricia.

Een grap in beeld: Djanko

In het dagelijks leven tekent Djanko voor bedrijven verslagen in cartoon-vorm. Zaterdag tekende hij cartoons met een kwinkslag voor de bezoekers van onze stand.

Djanko wilde eigenlijk cabaretier worden, maar rolde in de tekenwereld. “Mijn talent ligt eigenlijk meer bij het snel verzinnen van een grap die ik vervolgens in beeld breng. Gelukkig kreeg ik de kans dit talent ten volle te benutten.”

De cartoons waren een groot succes. De bezoekers van onze stand die een cartoon van Djanko kregen, gingen met een glimlach weg.

Djanko

Djanko

Maurits kijkt hoe Djanko een snelle cartoon maakt

Maurits kijkt hoe Djanko een snelle cartoon maakt

Rolstoelfantasia: Patricia Bérnard

Patricia Bérnard brengt fantastische rolstoelen. Wie wil zich nog niet voor even een elf wanen? Het kon zaterdag op Support bij de stand van WijRollen!

“Ik maak mensen graag blij met mijn fantasy fotoshoots in een zelfgemaakt passend decor. Samen met mijn dochter heb ik een Game of Thrones-rolstoel en een elvenstoel gemaakt. We willen nog een Harry Potter-rolstoel maken. Helaas is het daarna te vol bij ons in de woonkamer. Want ja, we bewaren de stoelen ingeklapt onder de keukentafel. Dat krijg je met iets wat toevallig ontstaat, want het is allemaal begonnen met een afgedankte rolstoel. Die heb ik verbouwd tot een Steampunk-stoel.”

Wielen van de dag

Wielen, wielen en nog eens wielen. We hebben bij onze stand weer verschillende schitterende exemplaren voorbij zien komen. Welk ontwerp is jouw favoriet?

Onze ontmoetingen

Melvin (22), jongerenvoorzitter VOI

“Ik doe vooral graag leuke dingen met mijn vrienden. Concert, drankje doen of een spelletjesavond. Wat mij bijzonder maakt? Ik ben vrij empathisch.

Support is belangrijk om mensen te leren kennen en om voorlichting over onze vereniging te geven. Je krijgt hier soms het gevoel van: Het Kan Wel.”

Qussai (35), lid VOI, werkt bij KPN

“Ik breng graag tijd door met mijn vrienden en ik houd van uitgaan en nieuwe mensen leren kennen. Ik ben erg vastberaden en sociaal, dat maakt mij bijzonder.

Support is belangrijk omdat je ziet wat er allemaal mogelijk is. Er is zoveel wat kan.“

Qussai

Qussai

Natasja Koeckhoven

Natasja Koeckhoven

Natasja Koeckhoven (46), eigen stichting POWER Animals

“Het allerliefst ben ik buiten met mijn honden. Ik heb een speciale rolstoel die daarvoor goed is uitgerust. Verder heb ik ook twee katten en vogels. Dieren zijn echt mijn passie.

Wat mij nou zo bijzonder maakt? Ik houd heel erg van vrolijkheid en ik kan heel erg goed lachen.“

De beursvloer op

Voor een lekker dansje hoeft de redactie niet ver te rollen, want direct naast de WijRollen-stand ligt de dansvloer van de stille disco van #OnbeperktFeest. Daar draaien de dj’s van de Special Social Club dikke beats met een swingend sausje.

Als je interesse hebt in wat grotere wielen, staan er verschillende aangepaste auto’s. Sturen met een joystick? Geen probleem! Met je elektrische rolstoel geheel achter het stuur? Zo geregeld! Of heb je toch interesse om te overnachten in een aangepaste camper MET rolstoellift? Ook dat is mogelijk.

Als je een beetje sportief bent aangelegd, kun je ook genieten van het Nederlands Team Power Chair Hockey, oftewel rolstoelhockey. Tijdens een demonstratiepartij werden flinke meppen uitgedeeld. Met een hockeystick. Tegen een bal.

Hé, waar kennen we haar van? Is dat niet Funda Müjde? De actrice, schrijfster, cabaretière en presentatrice spreekt een geboeid publiek toe met haar levensverhaal en -wijsheden. Wil jij ook een portie Funda? Lees dan een van haar columns op WijRollen!

Funda Müjde

Funda Müjde


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top