Skip to Content
Terug naar het overzicht

Op de tweede dag van Support wordt het al wat drukker. Ook de aanloop bij de redactie is dus steeds groter. Nog veel te weinig rollers kennen WijRollen, dus we vinden het heel leuk om met al die mensen kennis te maken. We hopen ze te bieden wat ze nodig hebben om het leven leuker en gemakkelijker te maken.

Elke

Elke

Elke

Elke (22) vertelt: “Ik ben ik, that’s it. Er zijn heel veel dingen die ik doe, maar ik ben volledig mezelf.” Ze is bezig met het opzetten van een modellenbureau dat zich richt op inclusiviteit: visible models. Niet een zielig hoopje gehandicapten, zoals wij vaak worden gezien, maar gewoon inclusieve modellen! Het leukste van Support vindt ze de wheelchair skills, zodat mensen hun rolstoel behendigheid kunnen oefenen.

Indoor zitskihelling

Helemaal achterin hal 7 staan de Mentelity Foundation en Aangepast Wintersporten NL met een complete skihelling. Hier word je vakkundig in een zitski vastgezet en daarna kun je de helling op. Deze helling zit vernuftig in elkaar, want je staat op een lopende band. Hiermee kun je indoor tóch de echte ski-ervaring krijgen! Alleen de sneeuw mist…

Noami Velders op de skihelling

Noami Velders op de skihelling

Hugo van der Sluijs

Hugo van der Sluijs

Hugo van der Sluijs

Mijn grootste passie is reizen. Mijn vrouw en ik hebben jaren geleden een caravan gekocht en daarmee trekken we door heel Europa. Vroeger werkte ik als vrachtwagenchauffeur en genoot ik ook altijd van het onderweg zijn. Helaas moest ik daar na een ernstig ongeluk mee stoppen. In plaats van vrachtwagen rijden, moest ik toen ineens bureauwerk gaan doen. Dat was wel wennen! Ik ben blij dat ik nu, met mijn pensioen, weer van mijn vrijheid kan genieten.

Rianne

Rianne (27) vertelt dat zorg altijd een passie van haar is geweest, en ook paardrijden en zingen. Maar paardrijden kan niet meer en daar baalt ze flink van! Vanwege haar beperking kan ze niet meer op het paard zitten, dus dan houdt het op. Ze is trots dat het nu goed gaat met haar werk. Ze is in de zorg gebleven, maar is nu coördinator en doet de administratie. Ze schept orde in de chaos en dat gaat haar goed af en vindt ze ook leuk om te doen.
Ze kwam naar Support om zich te oriënteren op mogelijkheden en is helemaal enthousiast! Ze weet nu zeker dat ze een rolstoel wil, met elektrische ondersteuning. Het mooiste is nog wel de elektrische handbike die ze heeft geprobeerd, die ze zonder pijn kan bedienen.

Rianne

Rianne

Redacteur Jochem in gesprek  met Nora in haar stand

Redacteur Jochem in gesprek met Nora in haar stand

Nora maakt

Tussen de grotere stands van leveranciers met hulpmiddelen staat een kleine, knusse stand: Nora maakt. Toen Nora’s kind drie of vier jaar was, zocht ze slabbetjes die wat praktischer zijn dan de slabbetjes voor baby’s. Die kon ze nergens vinden en toen heeft ze zelf iets gemaakt. Er waren meer dagelijkse dingen waarvoor ze zelf een oplossing maakte, omdat er geen praktische oplossingen waren. Zo kwam van het een het ander. Dit alles begon rond te zingen en inmiddels is het uitgegroeid tot een echte winkel.
De aanloop bij haar stand is goed. Soms zijn het mensen die voor zichzelf iets zoeken. Ook komen er veel mensen langs, die bij een instelling werken en nieuwsgierig zijn naar mogelijkheden.

Kevin Thiele

Kevin Thiele (17) heeft als passie zitskiën. Hij is er trots op dat hij zoveel kan en er ook zoveel mogelijk is, dankzij veel mensen om hem heen. Dat maakt het leuk en dat maakt hem ook trots. Kevin vindt het vooral belangrijk dat kinderen ook rolstoelvaardigheden leren, zodat ieder kind mee kan doen. Ook rollende kinderen moeten geaccepteerd worden in de maatschappij!

Kevin Thiele

Kevin Thiele

Billen op de mat, ballen in de lucht

Op het grote veld tegenover de Johan Cruijff Foundation en de Esther Vergeer Foundation wordt flink gesmasht tijdens een demonstratie zitvolleybal. Iedereen is heel eager om de bal over het net te spelen. Het fanatisme en plezier spatten van het veld af!

Maartje Oliemans

Maartje Oliemans is gepassioneerd om Nederland inclusiever te maken voor mensen met een beperking, zodat ze niet meer als “bijzonder” worden gezien. Het is belangrijk om openheid over beperkingen te geven. Beperkingen zijn niet altijd zichtbaar. Zelf werkt ze met kinderen met een beperking. Ze maakt en ontwerpt merchandise voor mensen met een beperking FEM. Zo wil ze een podium geven aan mensen, die moeilijk kunnen communiceren.

Maartje Oliemans

Maartje Oliemans

De mooiste wielen van de dag

 

 

Rita Jongebloed

Rita Jongebloed

Rita Jongebloed

Ik ben zo blij dat de Support Beurs eindelijk weer door kan gaan! Ik keek er heel erg naar uit. Als ik thuis ben, word ik heel vrolijk van schilderen. Momenteel ben ik bezig met een dagpauwoog en ik heb ook al een luchtballon en een haas geschilderd. Ik ben trots op alle dingen die ik kan: schilderen dus, maar ook typen met tien vingers en atletiek. Met atletiek heb ik al heel veel medailles gewonnen. Mijn favoriete onderdeel is de 400 meter sprint!

Jolanda Heebink

Het is de eerste keer dat ik op Support ben. Ik weet dat ik in de toekomst volledig afhankelijk zal zijn van een rolstoel en wil me oriënteren welke mogelijkheden er dan allemaal zijn, zowel qua stoel als qua hobby’s, sporten en andere activiteiten. Ik heb net bijvoorbeeld geskied. Dat was heel leuk om te doen. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van het leven. Het zijn de kleine dingen die mij heel gelukkig maken: de hond van mijn dochter uitlaten bijvoorbeeld, of duo-fietsen met mijn buurvrouw – ook als het sneeuwt of heel hard regent! 

Jolanda Heebink

Jolanda Heebink

Geschilderde portretten van rollers

Pia Hendriks exposeert op de beurs met 12 schilderijen van rollers. “Het begon met een gesprek dat er bijna geen schilderijen zijn met rollers. Ik schilder al jaren, dus waarom zou ik niet zelf rollers gaan schilderen? Zo gezegd, zo gedaan en inmiddels heb ik al 29 schilderijen! Veel bekende rollende Nederlanders, zoals Marc de Hond, Mari Sanders en Jan Troost. Soms krijg ik foto’s toegestuurd met de vraag om daar een schilderij van te maken. Andere keren wil ik zelf graag iemand schilderen en dan vraag ik toestemming. Marc de Hond kon ik niet meer om toestemming vragen, maar zijn weduwe ging meteen akkoord. Het mooie vind ik dat achter elk schilderij een persoonlijk verhaal zit. Dat maakt het heel bijzonder om te doen.”

Pia Hendriks

Pia Hendriks

Ben jij morgen of overmogen op Support? Kom dan zeker even buurten! We horen graag wat jij op WijRollen terug wil zien en als je het wilt, brengen we ook jouw portret in beeld. Tot morgen!


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top