Skip to Content
Terug naar het overzicht

De derde dag van Support lijkt weer wat rustiger te zijn dan de donderdag. Waarschijnlijk is dat de stilte voor de storm van zaterdag... Toch hadden we ook vandaag weer leuke aanloop bij onze stand en zijn er ook andere interessante dingen te melden.

Iris

Iris vertelt: “Op dit moment doe ik een master Rechten aan de Universiteit van Tilburg. Daar heb ik veel plezier in. Ik wil graag kinderrechter worden, maar ook andere rechtsgebieden vind ik interessant. Mijn hobby is schieten. Het heeft me best veel moeite gekost om een sport te vinden die ik kon doen, omdat ik weinig kracht heb. Gelukkig vond ik deze sport. Ik ben nu al drie keer Nederlands Kampioen geworden.”

Iris

Iris

Willemijn

Willemijn

Willemijn

Willemijn: “Ik hou van kamperen en reizen. Mijn man en ik hebben zelf een caravan omgebouwd, zodat deze toegankelijk is. Maar ik heb ook mijn autootje omgebouwd, zodat ik erin kan slapen. Want ik heb een hele lieve man, maar ik trek er ook graag alleen op uit. Ook ben ik een kleurrijk persoon en maak ik vaak mijn eigen kleding. Mensen staren toch. Dan trek ik gewoon aan wat ik mooi vind.”

Aangepast gamen

Esmee Mees maakt met haar werk voor de Maartenskliniek gamen toegankelijk voor iedereen. Samen met haar collega’s gaat ze met jou aan de slag om een aanpassing op maat te maken.

“In een game hoeft je beperking met een goede aanpassing geen rol te spelen. Daarmee is het niet alleen een erg goede therapie, maar ook voor de sociale aansluiting tussen mensen met en zonder een beperking erg belangrijk. Op dit moment ben ik wetenschappelijk onderzoek aan het doen naar de toepassingen van gamen als ergotherapie. Zo combineer ik gamen met therapie. Hopelijk kan het na het afronden van mijn onderzoek vergoed worden door de zorgverzekeraars.”

Aangepast gamen

Aangepast gamen

Alex

Alex

Alex

Alex (36) is een dierenliefhebber. Daarnaast houdt hij erg van sporten. Vroeger deed hij aan rolstoelhockey, maar dat is momenteel niet mogelijk. Dat weerhoudt hem er niet van om te sporten. Hij is twee keer per week in de sportschool te vinden om te fitnessen onder begeleiding. Zijn humor maakt hem uniek en hij denkt vaak out of the box.

Karin

Karin (31) haar passie is muziek maken. Ze bespeelt het liefst saxofoon met een aangepast instrument: de magic flute. Het instrument bespeelt ze door haar hoofd op en neer te bewegen. Ze vindt het heel prettig om mensen te helpen om fijner in het leven te staan, zelfstandiger te zijn en vooral te laten voelen dat iedereen erbij hoort. Het leukste van Support vindt ze de rolstoel van 2KERR, waarmee je op de trap kan. Ooit hoopt ze er zelf één te rijden, zodat ze bij haar vriend thuis kan komen.

Annemieke

Annemieke

Stairway to heaven

Stairway to heaven

Stairway to heaven

Redacteur Maurits probeert de innovatieve iBOT stoel uit. Het lijkt onmogelijk maar toch kan het de trap naar de hemel op in je eigen rolstoel. 2KERR heeft deze rolstoel op de markt gebracht samen met de Amerikaanse leverancier. Wat WijRollen betreft verdient de iBOT-rolstoel wel de prijs voor de grootste innovatie op Support 2022.

Maurits: "Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het een hemelse ervaring is om opeens met de tweevoeters van deze wereld op gelijk hoogte te staan. Al was het wel spannend met een klamme CP-hand aan de joystick. Maar na wat onwennige rondjes was de grote uitdaging daar: de trap. Met hulp van de eigenaar van 2KERR ging ik de trap op en af. Eenmaal terug op de grond werd ik nog onderdeel van een demonstratie. De balansmodus werd uitgetest, er werd aan de stoel gesjord zonder succes, ik bleef met succes op ooghoogte staan. Als kers op de taart toonde de eigenaar van 2KERR een zelfrijdende robotpostbezorger die werkt met het iBOT-onderstel. Dus de stairway to heaven is nu te beklimmen!"

Annemieke

Annemieke (21) is een sportieve jongedame en sport is dan ook haar grootste passie. Ze beoefent de sport al twaalf jaar, speelt wedstrijden, maar doet het vooral voor haar plezier! Volgens moeder is ze enorm eigenzinnig en zelf beaamt ze dat ook wel. Maar dat zorgt ervoor dat ze zelfstandig is en doet wat ze wil in het leven.

Karin

Karin

Simone

Simone

Simone

Simone ontwerpt gehaakte spaakbeschermers voor rolstoelen. Vorig jaar is de tweede collectie uitgebracht: de flower power-collectie. Ze vindt het geweldig om dames met haar designs op Support tegen te komen. Vaak hoort ze terug dat de rollende dames leuke gesprekken hebben door de spaakbeschermers van Simeli.

De mooiste wielen van de dag

 

 

Bart

Bart biedt super praktische handschoenen aan voor rollers! Stockx Rolstoelhandschoenen heeft een ruim aanbod met onder andere: argon-, athletic- en winterhandschoenen. De gelpads in de handschoenen zorgen voor vermindering van trillingen, waardoor hand- en polsklachten kunnen ontstaan. En ze zijn nog duurzaam ook! 

Bart

Bart

Doreen

Doreen

Doreen

Ik sta elke dag op om te genieten. De ene keer ga ik de natuur in met mijn balansrolstoel het Limburgse heuvellandschap in. De volgende dag ben ik aan het koken of ga ik iets leuks doen met mijn kleinkinderen. De kinderen uit de buurt hebben me geadopteerd. Ze noemen me ‘omi’. Dus de hele dag komen er buurtkinderen bij me, bijvoorbeeld als ze gevallen zijn. Het maakt mij niet uit of het er eentje is of tien zijn, ik vind het gezellig. Ik ben hulpvaardig. Moet ik helpen met een vloerverwarming leggen? Geen probleem. Ga ik lekker op de vloer zitten en helpen. Je tuin opnieuw inrichten? Geen probleem, ik help wel mee.

Ben jij morgen ook op Support? Kom dan zeker even buurten! We horen graag wat jij op WijRollen terug wil zien en als je het wilt, brengen we ook jouw portret in beeld. Tot morgen!


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top