Skip to Content
Terug naar het overzicht

De redactie van WijRollen is aanwezig op Support. Elke dag vind je hier een impressie van de beurs en korte portretjes van de rollers die met de redactie in gesprek gaan en andere opvallende zaken.

 

Ballen vliegen door de hal

De stand van WijRollen staat tegenover een groot veld waar de Johan Cruijf Foundation en de Esther Vergeer Foundation allerlei sporten demonstreren. Mensen kunnen hier onder andere rolstoeltennis en rolstoelbasketbal uitproberen. De hele dag door is het een komen en gaan op het veld. Ondanks de netten stuiteren de tennisballen door de hal!

Het sportveld

Het sportveld

Wonko Hoogland

Wonko Hoogland

Wonko Hoogland,
the capable

Mijn passie is alles. Ik wil niks missen, heb echt last van de "fear of missing out".
Ik ben absoluut uniek.
Ik ben direct en enthousiast. Helaas houd ik dingen nooit lang vol.
Wat ik heel belangrijk vind, is dat mensen goed voorbereid zijn als ze voor het eerst een rolstoel nodig hebben.
Het leukste op de beurs is zo’n ding waar je niet mee omvalt, zo’n Segway rolstoel.

Je skills even oefenen

Aan het einde van hal 7 staat het WheelchairSkillsTeam met hindernisbanen met kleine en grote drempels, hellingen en andere obstakels. De hele dag door zijn er rollers, jong en oud, die hun vaardigheden op deze hindernisbanen testen. Het WST staat klaar om mensen persoonlijk advies te geven of even apart één op één te oefenen.

Francisca Breitler

Francisca Breitler

Francisca Beitler

Ik ben dol op kleding naaien. Het is me gelukt om weer kwaliteit in mijn leven te hebben, ondanks dat ik ziek ben. Ik kan weer genieten van de dingen die ik wel kan en daar ben ik trots op. Het leukste van de beurs is dat ik heel veel antwoorden heb gekregen op de vragen die ik had. Ik heb namelijk nog geen rolstoel en kwam hier om allerlei informatie te zoeken over het aanschaffen van een nieuwe rolstoel. Dat gaat nu zeker lukken!

Inkrit van Welt

Ik ga voor mensen met een verstandelijke beperking en ik ga voor Jezus. Mensen vinden me lief. Op Support wil ik me oriënteren op hulpmiddelen op vakanties. Met mijn rolstoel ben ik nog niet zo handig, dus ik heb ook een kijkje genomen bij het WheelchairSkillsTeam. Binnenkort krijg ik een Quickie-rolstoel met een handbike en die heb ik mooi even uitgeprobeerd. Zelf heb ik een ongeluk gehad en ik zou graag contact willen hebben met mensen die dat ook meegemaakt hebben.

Inkrit van Welt

Inkrit van Welt

Ontmoeting van WijRollen met collega's van Support Magazine

Support is ook een plek waar je elkaar kunt ontmoeten. Ook WijRollen had vandaag een belangrijke eerste ontmoeting met de collega’s van Support Magazine. Want we willen natuurlijk allemaal hetzelfde: een prettig leven voor mensen met een handicap. Dus een eerste verkenning wat we zouden kunnen doen om samen te werken.

Collega hoofdredacteuren: Monique en Liorah.

Collega hoofdredacteuren: Monique en Liorah.

In gesprek over hoe we elkaar kunnen versterken.

In gesprek over hoe we elkaar kunnen versterken.

De mooiste wielen van de dag

In de middag zien we een demonstratie van rolstoeldansen. Dansers op hoog niveau laten zien hoe sierlijk en stoer rolstoeldansen kan zijn. Na de demonstratie zijn er workshops waarin rollers zelf aan de slag gaan, op aanwijzingen van een ervaren danser. Verschillende stijlen passeren de revue. Het is goed om te zien dat je als roller nog steeds kunt dansen!

Aad Zwaard

Aad Zwaard

Aad Zwaard

Handbiken met mijn hybride handbike is mijn passie. Ik heb zelfs in de bergen en marathons gefietst. Dat doe ik nu niet meer. Ik kan makkelijk met mensen omgaan. Uniek ben ik zeker niet, want ik ben de helft van een  ééneiige tweeling. Natuurlijk zijn er wel verschillen tussen ons.  Sinds mijn ongeluk loop ik niet meer en mijn broer nog wel. Daarvan was mijn broer behoorlijk van de leg. Ik heb echter ontdekt dat ik de veerkracht heb om weer omhoog te klimmen.

Ben je de komende dagen op Support? Kom dan zeker even buurten bij onze stand. Laat je interviewen of vertel ons wat jij graag op WijRollen zou willen zien. WijRollen is namelijk voor alle rollers, dus ook voor jou. 


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top