Skip to Content
Terug naar het overzicht

Pas tien maanden terug bestond WijRollen nog helemaal niet… In de afgelopen maanden lijken er al jaren voorbij te zijn gegaan. We hebben met veel rollers al van alles beleefd en veel bijzondere mensen mogen ontmoeten. Het is wat ons betreft nog maar het begin van het avontuur: een positieve beweging van rollers die zich richt op wat er allemaal wel kan in het leven en met z’n allen een steentje willen bijdragen aan een inclusieve wereld.

Bij de lancering was het meteen een online feestje met de allereerste Rolltalkshow: een talkshow over werken, vrije tijd en gezondheid waarin het rollende leven gevierd werd. Met als gasten oudgedienden Esther Vergeer, Sven Romkes, Annemarie de Vries-Postma en Kees-Jan van der Klooster en de nieuwe generatie Jiska Ogier, Roland Gerbers en Kevin van Ekert. Door hen konden we meteen een vrolijke en optimistische start maken.

Ook waren er hoogtepunten in de vorm van artikelen, blogs en video’s die je zeker moet lezen of zien als je er tijd voor hebt! Bijvoorbeeld het bijzondere interview met hoogleraar en natuurfotograaf Jan van der Greef. Ook een hoogtepunt is de persoonlijke video van professor Scherder die inging op de vragen in de licht humoristische videobrief van Petra Jorissen: Wat moeten rollers nou met een uitspraak als “zitten is het nieuwe roken?”.
Elke maand waren er kleine hoogtepunten zoals de grappige columns van Burugo. De scherpe observaties in de columns en artikelen van Tamar Doorduin, Jochem Verdonk en Yvette den Brok die tot nadenken stemmen. Of gewoon even genieten van lieve en avontuurlijke verhalen van Funda Müjde.

Heel fijn is dat de site een eigen panel heeft dat elke maand onder leiding van Rachel Luntungan een onderwerp van alle kanten belicht. Ook hoogtepunten zijn de video’s van Wendy Witteveen en Christijn Groeneveld over werkende rollers die vertellen over de passie voor hun beroep of stoere hobby, die je op ons YouTube-kanaal kan vinden. Een letterlijk hoogtepunt was de ontmoeting met André Kuipers, die een WijRollen-vlag in ontvangst nam, zodat de allereerste roller die ooit de ruimte ingaat niet zonder eigen vlag hoeft te zitten. Met WijRollen gaan we natuurlijk voor een inclusief heelal ;-)

We zijn gestart met een Facebook-pagina, waar we zowel eigen content als nuttige, actuele en hilarische content delen omtrent rollers en activiteiten. Een must om te volgen voor elke roller, dus 😉

WijRollen is er alleen door het harde werken van nog veel meer mensen. Zoals de leden van het klantenpanel, fotografen, illustratoren, schrijvers, videomakers, redactieleden, moderatoren, producenten en geïnterviewden. We willen ook iedereen bedanken die de site bezocht heeft, lid is geworden, een rolltalk of reactie geplaatst heeft of de redactie getipt heeft. Jullie zijn allemaal hoogtepunten, die we apart zouden willen noemen, maar daar is meer dan een artikel voor nodig.

Het kalenderjaar is dan wel afgelopen, maar er staan voor 2022 weer veel grootse en kleine plannen in de agenda. Er komen nog nieuwe functionaliteiten aan en een heuse WijRollen-site voor rollende kinderen. Kortom, er is nog een hoop werk te verzetten en een wereld te winnen. We hopen dat samen met jou te blijven doen!

Fijne feestdagen en een proost op een glorieus rollend 2022!

Namens de redactie,
Liorah Hoek
Hoofdredacteur en communitymanager van WijRollen


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top