Skip to Content
Terug naar het overzicht

Ook rollers willen graag rolmodellen en goede representatie. Daarom neemt WijRollen films met rollende hoofrolspelers onder de loep. Zowel echte rollers, als geacteerde rollers en zowel fictie als non-fictie. Zodat jij nooit meer een film met een roller hoeft te missen! In deze aflevering kijken we naar Best Summer Ever, waarin handicaps wel zichtbaar, maar geen thema zijn.

Best Summer Ever is een flinterdun verhaal over de tieners Sage (Shannon DeVido) en Anthony (Rickey Alexander Wilson), die tijdens een danskamp verliefd worden. Na het kamp blijken ze, door een samenloop van omstandigheden, naar dezelfde middelbare school te gaan. Daar ontvouwt zich een parodie op het bekende thema van een jaloerse populaire cheerleader (MuMu) en competitieve stoere voetballer (Jacob Waltuck).

Als je houdt van dit soort voorspelbare verhalen die – uiteraard – goed aflopen, dan is dit je film! Zo ook als je een zwak hebt voor musicals, waarin mensen op de meest vreemde momenten in zang en dans uitbarsten.

Interessant is dat deze film het record breekt van de meeste acteurs met een beperking in een film, dat nog steeds op naam stond van de klassieker “Freaks” uit 1932 (!). Echt bijzonder is dat de film dit doet zonder al deze (zichtbare en onzichtbare) handicaps ook maar één keer expliciet te maken. Dat laatste verdient zeker een pluim.

→ Wel kijken, omdat je soms gewoon zin hebt in een vrolijke film die lekker wegkijkt.
→ Niet kijken, als musicals niet je ding zijn.

Poster Best Summer Ever

Poster Best Summer Ever

Best Summer Ever, 2020

Musical, 72 min, VS, kijkwijzer: AL
Regie: Michael Parks Randa, Lauren Smitelli
Schrijvers: Will Halby, Terra Mackintosh, Michael Parks Randa
Hoofdrollen: Shannon DeVido, Rickey Alexander Wilson, MuMu
Meer info: www.bestsummerevermovie.com


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top