Skip to Content
Terug naar het overzicht

Dat je met een rolstoel nog steeds de pan uit kan swingen of tot ontroering toe elegant kan bewegen, laten rollende dansers zien. WijRollen zet al die prachtige dans in de schijnwerpers en deelt een paar van de mooiste dansfilmpjes. Deze keer aandacht voor een dansvideo van de Belgische danser Florent Devlesaver.

Het is niet altijd nodig dat dansers halsbrekende toeren uithalen om een dans te maken die je kan raken. Dat bewijzen de rollende danser Florent Devlesaver en danseres Elisa Martinez in het dansfilmpje Ensemble, tout simplement waarin een herfstwandeling uitloopt tot een vrolijke dans. De choreografie is gebaseerd op improvisatie en voelt daardoor speels en natuurlijk. Met simpele bewegingen wordt het gevoel opgeroepen dat je hebt als je verliefd bent: dat zelfs de meest onnozele dagelijkse dingen bijzonder worden als je ze samen met je lief doet. Je krijgt als kijker niet alleen vlinders in je buik, maar ook danskriebels in je lijf. Bedrieglijk eenvoudige dans en juist daardoor ijzersterk.

https://www.youtube.com/watch?v=m1YxbLDyTSw

Meer informatie over de dansers in de video:

Florent Devlesaver is geboren en getogen in Wallonië als telg van een bakkersgeslacht. Op zijn zeventiende kwam hij door een ongeluk in een rolstoel terecht, maar het duurde nog negen jaar voordat hij dans ontdekte. In 2017 deed hij samen met danser Justin Collin een duet in France Got Talent en dat was precies het duwtje dat zijn danscarrière nodig had. Momenteel is hij als danser en choreograaf verbonden aan Art-T in Brussel. Hij beschrijft de magie van inclusieve dans als volgt: “Als ik op het podium ben, verdwijnt mijn handicap.”

De Franse Elisa Martinez is opgegroeid in de inclusieve dans. Haar moeder, danser, dansdocent en choreograaf Cecilde Martinez, richtte al in 2003 de inclusieve dansvereniging Au nom de la danse op. Voor Elisa is het dansen met mensen met een fysieke beperking dan ook de normaalste zaak van de wereld. Zo trad ze al op haar negentiende op met roller Thomas Destombes in haar moeders dansgezelschap 6eme Sens. Ze geef les aan en creëert dans samen met mensen met een beperking. Regelmatig danst ze nog met Florent Devlesaver. Op haar Instagramaccount staat dat ze behalve danseres ook comédienne is.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top