Skip to Content
Terug naar het overzicht

Dat je met een rolstoel nog steeds de pan uit kan swingen of tot ontroering toe elegant kan bewegen, laten rollende dansers zien. WijRollen zet al die prachtige dans in de schijnwerper en deelt een paar van de mooiste dansfilmpjes. Om de sfeer van de feestdagen erin te houden, beginnen we met het delen van sfeervolle duetten. Deze keer aandacht voor een dansvideo met een van de meest bekende professionele rollende dansers van de wereld: Chelsie Hill.

De ingrediënten van de dansvideo Rhythm Inside: "Will You?" zijn simpel en overbekend: een jongen vraagt het meisje op wie hij verliefd is mee naar het bal. Dit aloude thema komt tot leven door de frisse en enthousiaste dans van Josh Killacky en Chelsie Hill. In dit filmpje is het lekker vanzelfsprekend dat de rollende dame aantrekkelijk is voor mannen. De dans wordt ook nog eens tot een hoger niveau getild door de choreografie en het filmwerk van David Moore. In tegenstelling tot de meeste dansfilmpjes waar de camera alleen op een vast punt staat, is er aandacht voor hoe de dans in beeld is gebracht, waardoor alle bewegingen nog meer tot hun recht komen. De rolstoel van Chelsie en de benen van Josh vallen regelmatig buiten beeld en daardoor lijkt het alsof het verliefde koppel letterlijk door de zaal zweeft. Ideaal dansfilmpje voor de feestdagen om romantisch bij weg te zwijmelen en te dromen over een betere wereld.

https://www.youtube.com/watch?v=6FJ04QVygZw

Meer over de dansers in de video:

De Amerikaanse Chelsie Hill begon met dansen op haar derde jaar. Toen ze op haar zeventiende een dwarsleasie opliep en de dokter tegen haar vertelde dat ze niet meer zou kunnen lopen, was haar reactie: “Forget walking, I just want to dance.” Nou, dat bleef Chelsie dan ook doen. Een paar jaar na haar ongeluk richtte ze al The Rollettes op, een dansgroep speciaal voor vrouwen in een rolstoel. Daarnaast verhuisde ze naar Los Angeles, waar ze vaak als enige roller professionele danslessen volgde bij de beste studio’s. Tegenwoordig is ze nog steeds de choreograaf van TheRollettes en professioneel danser met regelmatige optredens. Ze was ook een van de sterren in de televisieserie Push Girls van SundanceTV. Op haar YouTube-kanaal en website vind je veel meer, zoals instructies om thuis te dansen en haar choreografieën om in te studeren.

Josh Jillacky (Amerika) is een professioneel danser die getraind is in ballet, jazz, moderne dans en hip-hop. Hij maakt onderdeel uit van de dansgroep BotbroZ. Zij werden bekend van een YouTube-video waarin zij op hoverboards dansen gechoreografeerd hebben en gefilmd zijn door David Moore die ook bovenstaande video maakte. Josh is vooral bekend van optredens in televisieprogramma’s zoals Dancing with the Stars en MTV en maakt daarnaast nog steeds (dans)video’s over maatschappelijke onderwerpen zoals pesten.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top