Skip to Content
Terug naar het overzicht

Ook rollers willen graag rolmodellen en goede representatie. Daarom neemt WijRollen films met rollende hoofrolspelers onder de loep. Zowel echte rollers, als geacteerde rollers en zowel fictie als non-fictie. Zodat jij nooit meer een film met een roller hoeft te missen! Deze keer kijken we naar het drama The Fundamentals of Caring, over een puber met Duchenne en zijn nieuwe verzorger.

The Fundamentals of Caring is een roadmovie over de schrijver Ben Benjamin (Paul Rudd), die de verzorger wordt van de gehandicapte puber Trevor (Craig Roberts). De twee beginnen aan een spontane roadtrip en raken tijdens hun bijzondere reis bevriend.

Onderweg komen ze langs enkele Amerikaanse hoogtepunten, zoals ‘s werelds grootste stier en ‘s werelds diepste gat. De weggelopen tiener Dot (Selena Gomez) en de zwangere Jodi (Alex Huff) met autopech maken het vreemde gezelschap compleet.

The Fundamentals of Caring is een grappige feel good movie, die desondanks de hardere kanten van leven met een handicap niet uit de weg gaat. Trevor is een echte puber die soms gemene rotgeintjes uithaalt, en Ben is een door het leven beschadigd man. Desondanks is het vooral een grappige film.

→ Wel kijken, als je houdt van een feel good movie over een onzekere en soms vervelende puber met een handicap.
→ Niet kijken, als het genre “road movie” niet aan je besteed is.

Poster The Fundamentals of Caring

Poster The Fundamentals of Caring

The Fundamentals of Caring, 2016

Komedie/drama, 97 min, VS, kijkwijzer: AL
Regie: Rob Burnett
Schrijvers: Rob Burnett (scenario), Jonathan Evison (boek)
Hoofdrollen: Craig Roberts, Paul Rudd, Selena Gomez
Zie ook IMDb


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top