Skip to Content
Terug naar het overzicht

Ook rollers willen graag rolmodellen en goede representatie. Daarom neemt WijRollen films met rollende hoofrolspelers onder de loep. Zowel echte rollers, als geacteerde rollers en zowel fictie als non-fictie. Zodat jij nooit meer een film met een roller hoeft te missen! Deze keer het feelgood drama Walk. Ride. Rodeo., over een getalenteerde rodeorijdster die na een ernstig ongeluk de draad weer oppakt.

De jonge Amberley Snyder (Spencer Locke) is een veelbelovende rodeorijdster, als ze door een ernstig auto-ongeluk een dwarslaesie oploopt. In het revalidatiecentrum krijgt ze de vraag wat haar doelen zijn. Haar antwoord: “Walk. Ride. Rodeo.” (Lopen. Rijden. Rodeo.) Dat vinden haar behandelaren erg ambitieus…

De film volgt Amberley, die hard werkt om haar doelen te bereiken. Met vallen en opstaan en met de steun van haar familie pakt ze het leven weer op, gaat ze naar school, krijgt ze een vriendje. Maar vooral: pakt ze het paardrijden en de rodeo weer op!

Walk. Ride. Rodeo. is een feelgood drama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Sterker, de echte Amberley Snyder heeft de paardenstunts na het ongeluk gedaan (en haar zus de stunts voor het ongeluk). Beiden rijden op de echte Power.

V.l.n.r. de echte Tina Snyder, actrice Spencer Locke, de echte Amberley Snyder, actrice Missi Pyle

V.l.n.r. de echte Tina Snyder, actrice Spencer Locke, de echte Amberley Snyder, actrice Missi Pyle

→ Wel kijken, als je in bent voor een feelgood film over een jonge vrouw die, ondanks een grote tegenslag, toch haar droom weet te realiseren.
→ Niet kijken, als je genoeg hebt van inspirerende films over weer iemand met een dwarslaesie, die het leven opnieuw vorm leert geven.

Walk. Ride. Rodeo., 2019

Drama, 100 min, VS, kijkwijzer: 12+
Regie: Conor Allyn
Scenario: Sean Dwyer (scenario), Dan Goforth (verhaal), Greg Cope White (scenario)
Hoofdrollen: Spencer Locke, Missi Pyle, Bailey Chase
Te bekijken via Netflix


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top