Skip to Content
Terug naar het overzicht

In september brengt Uniek Sporten een nieuw digitaal lifestyleprogramma op de markt, waarmee je thuis fit kunt blijven door bewegen.

Uniek Sporten

In de vorm van de nieuwe app ‘Uniek Sporten Thuis’ kunnen mensen met een beperking thuis sporten en fit worden – of blijven. Met meer dan 4.000 oefeningen, specifieke trainings- en voedingsprogramma’s en ontspanningsoefeningen biedt de app een zeer breed aanbod, voor zowel de geoefende als de beginnende sporter. De app biedt ook rustige oefeningen voor mensen die minder energie hebben of die zich niet te veel kunnen inspannen. Bonuspunt: de community functie, waarmee thuissporters makkelijk contacten kunnen leggen en eenzaamheid minder kans krijgt.

Met de app wil Fonds Gehandicaptensport verschillende doelgroepen ondersteunen. Zij die nog niet sporten, maar dat op een laagdrempelige manier willen uitproberen, vinden in de app oefeningen met duidelijke uitleg via animaties en video's. Ook is de app bedoeld voor mensen die al wel regelmatig sporten, maar dat ook eens thuis willen doen (zonder toegang tot apparaten). Daarnaast kan de app worden gebruikt door mensen die na een revalidatietraject willen werken aan spieropbouw.

Als je voor de oefeningen hulpmiddelen nodig hebt, biedt de app informatie over waar je deze kunt lenen of aanschaffen. Tot slot kun je via de app in contact komen met anderen die een soortgelijke beperking hebben, voor tips en inspiratie. Met deze andere sporters zijn ook uitdagingen aan te gaan, zoals wie het eerste een bepaald aantal calorieën kan verbranden. Download Uniek Sporten voor Android of iOS(gratis).

Ambassadeur Eva Eikhout vertelt in onderstaande video meer over de app:

Oefenen in je eigen tempo zonder reistijd

Onderzoek van Fonds Gehandicaptensport en het Mulier Instituut “Barrières en behoeften sport- en beweegdeelname van mensen met een handicap” uit 2019, leert dat op eigen tempo oefeningen kunnen doen, geen reistijd hebben en je fitter voelen een pré is. Gesterkt door de positieve ervaring kunnen gebruikers van de app makkelijker de stap zetten naar een fitnessclub of vereniging.

Technologie als sleutel voor een gezonder leefstijl

Uniek Sporten Thuis is de doorontwikkeling op het RAAK-publieksproject Wheelchair ExercisE and Lifestyle Study (WHEELS), waarin rolstoelgebruikers, (docent)onderzoekers en studenten, in co-creatie met revalidatie- en leefstijlprofessionals vanuit Reade en Heliomare, een eerste versie van het leefstijlprogramma hebben ontwikkeld. Appbouwer Virtuagym heeft Fonds Gehandicaptensport de afgelopen tijd ondersteund met de doorontwikkeling van de app richting eindgebruikers. Technologie speelt een essentiële rol bij het breed toegankelijk maken van fitness en gezondheid voor meer mensen dan ooit tevoren.

Nieuwsgierig geworden? Meer info over het programma van Uniek Sporten Thuis vind je op de website van Uniek Sporten.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top