Skip to Content
Terug naar het overzicht

Dat je met een rolstoel nog steeds de pan uit kan swingen of elegant kan bewegen, laten rollende dansers zien. WijRollen zet al die prachtige dans en dansers in de schijnwerpers en deelt de meest bijzondere dansfilmpjes. Deze keer aandacht voor danser Dergin Tokmak die even laat zien dat hij het nummer “Sex Machine” van James Brown prima kan vertolken.

Het enige mindere aan deze video is dat het een promotiefilmpje is voor de komedie “Wo ist Fred?”. De dans van b-boy Delgin Tokmak wordt dus regelmatig onderbrroken door nogal melige scenes uit de film. Toch is regisseur Anno Saul geslaagd om zijn doel te bereiken: laten zien dat iemand in een rolstoel kan dansen als een sexmachine.

Breakdancer Delgin Tokmak maakt alle minpunten van de video meer dan goed. Met zijn energieke en bijna acrobatische dansbewegingen werkt hij op je dansspieren. Het is moeilijk om zelf stil te blijven zitten. In zijn rolstoel swingt Dergin al de pan uit, maar als hij zijn krukken pakt, dan wordt het helemaal spectaculair.

https://youtu.be/hRBDeTl3388

Meer over de danser

Dergin Tokmak, ook bekend als STiX, is een b-boy die met name bekend is om zijn danswerk met krukken.
Als baby kreeg hij polio en al op zijn derde kon hij op zijn handen lopen. Toen hij op zijn vierde krukken kreeg, begon hij daar al spelenderwijs mee te dansen. Zijn talent kwam pas volledig tot bloei toen hij in de breakdancescene terecht kwam. Hij ontwikkelde zijn eigen moves en werd zelfs solist bij het wereldvermaarde Cirque du Soleil, waarmee hij acht jaar over de wereld toerde. Recentelijker werd hij uitgekozen voor de Toyota-campagne “Start Your Impossible” (in onderstaand filmpje), waar hij op het eind een handstand op één kruk maakt, die qua kracht en elegantie elke balletdanser het nakijken geeft.

https://youtu.be/DJOCso0G-3k


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top