Skip to Content
Terug naar het overzicht

Wendi Schutte is een sportieve dame en inmiddels een begenadigd rolstoeltennister. Maar dat laatste is niet altijd zo geweest. Door een complicatie tijdens een operatie in mei 2013 aan haar linker heup kwam ze in een rolstoel terecht.

Ik moest het allemaal zelf uitzoeken

Wendi is geboren met heupdysplasie en luxatie in beide heupen. Tijdens en na de groeispurt in de pubertijd kreeg ze veel klachten en pijn en werd ze geopereerd.  “Helaas is er tijdens de operatie een zenuw beschadigd waardoor ik nu maar kleine stukjes kan lopen en verder afhankelijk ben van mijn rolstoel”, aldus Wendi.  “Ik kreeg na veel moeite en frustratie eindelijk een rolstoel via de WMO ter beschikking. Alleen leerde niemand mij hoe de rolstoel te gebruiken. Ik moest het dus allemaal zelf uitzoeken. Ik ben best actief en sportief aangelegd, maar in m’n eentje kreeg ik het niet onder de knie.”

[quote]Als je net als ik niet eens een simpel stoeprandje op komt in je rolstoel dan voel je je toch nog behoorlijk beperkt.[/quote]

Angsten te overwinnen

Vervolgens kwam Wendi na lang zoeken in contact met K-J Projects. Na een aantal trainingen gehad te hebben van Kees-Jan van der Klooster bij K-J Projects ging het al direct stukken beter. “Ik heb het geluk dat ik sportief ben, niet erg bang ben en graag leer, dus na een aantal lessen had ik de rolstoel zover onder de knie dat ik mezelf heel goed redden kan.”

Het creëren van zelfvertrouwen

Wendi vertelt dat ze nu lastige obstakels zoals een roltrap en drempels met gemak kan nemen, maar dat ze ook het vertrouwen heeft gevonden om die obstakels te nemen. “Natuurlijk moet je voor lastige obstakels bepaalde vaardigheden aanleren, maar het allerbelangrijkste is het overwinnen van je angsten. Als je je eigen grenzen niet durft te verleggen, dan kom je gewoon niet verder. Dat is juist wat ik geleerd heb tijdens de lessen van Kees-Jan.”

Wat doet HandicapNL?

Alleen al in Nederland gebruiken naar schatting 200.000 mensen permanent een rolstoel en ervaren dagelijks dezelfde drempels. HandicapNL heeft de ambitie om ten minste tweehonderd mensen per jaar een rolstoeltraining te geven die hen zelfverzekerder maakt en meer vrijheid geeft.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top