Skip to Content
Terug naar het overzicht

Dat de toegankelijkheid in Nederland over het algemeen nog ondermaats is, is je als roller vast bekend. Nu moet de rest van Nederland dit nog weten. De jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid probeert te zorgen dat toegankelijkheid punt van aandacht wordt en blijft in Nederland. Het thema van de week van 4 tot en met 8 oktober is Uit en Thuis. Heel toepasselijk worden er zowel offline als online evenementen georganiseerd door heel Nederland.

Opening

De week van de Toegankelijkheid wordt geopend met een livestream vanuit het kantoor van organisator Ieder(in). Op maandagmiddag 4 oktober vanaf 12 uur krijg je een gevarieerd programma voorgeschoteld. Landelijke en lokale organisaties die zelf mee doen aan de week laten zien wat zij doen om Nederland toegankelijker te maken. Alle soorten toegankelijkheid komen aan bod: fysieke, culturele en sociale toegankelijkheid. Er is ook muziek met muziektolken Mirjam Stolk en Theo Stoop. De opening is te volgen via een livestream.

Bij jou in de buurt of gewoon thuis

Je kunt zowel online als offline evenementen bijwonen. Er vinden van allerlei soorten activiteiten plaats, van acties tot en met theatervoorstellingen, van discussiepanels tot en met webinars. Kortom: voor ieder wat wils. Het programma is online te vinden. Heel handig is dat je het kan doorzoeken op provincie, zodat je activiteiten in je buurt kan vinden. Daarnaast is het programma ook te filteren op activiteiten die op locatie zijn of juist online zijn, waardoor je zelfs je huis niet uit hoeft om toch mee te kunnen doen,

Bijzonder dit jaar

Natuurlijk is het leuk om er even wat bijzondere evenementen uit te lichten. Op 7 oktober is er de langverwachte uitslag van de verkiezing van Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Na twee stemmingsrondes, waarbij ook het publiek heeft kunnen stemmen gaat het nog maar om: Stein, Harderwijk, Hardenberg, Oude Ijsselstreek en Zwolle. Heel benieuwd wie er zal winnen. Je kunt de uitreiking online bijwonen via livestream.

In Purmerend is er op 5 oktober een dagje Gamen Zonder Drempels, waarin je verschillende games kan uitproberen, ook virtual reality games of esports.

Ook leuk voor rollers is de speciale dansles van DanceAble in de studio van het Holland Dance festival in Den Haag op 9 oktober. Het is een vrijblijvende proefles. Dus als je de smaak te pakken hebt, kan je vanaf dan elke week lekker mee dansen.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top