Skip to Content
Terug naar het overzicht

Zes jaar geleden zijn de Vlaamse Jessie en Sofie gestart met hun webshop So Yes Adaptive Clothing. De dames zijn elkaar tegengekomen in het revalidatiecentrum, waar ze beiden werkten als ergotherapeut. De klik was er vrijwel direct en inmiddels zijn ze samen een topteam!

Label So Yes

“Wij willen rollers helpen hun zelfstandigheid zoveel mogelijk te behouden. Met ons eigen label zijn we gespecialiseerd in aangepaste broeken voor rollers”, zegt Jessie. “Dat is het eerste product dat wij hebben uitgebracht!” vult Sofie aan. “Voor rollers is het bijvoorbeeld belangrijk dat een broek een verhoogd achterpand heeft”, legt Jessie uit. “Anders komt de rug bloot of wordt ondergoed zichtbaar, als ze naar voren leunen. Dat is vervelend.”

“Voor Jessie is fashion een van haar grootste passies. Ik heb meer talent in planning en organisatie en neem de administratieve kant op mij”, zegt Sofie.

“Wij proberen voor praktische mode te gaan, die er zo normaal mogelijk en bovenal goed uitziet.”

So Yes biedt in principe een vaste collectie aan, zonder maatwerk. “Wij bieden wij geen maatwerk aan, maar hebben wel een naaister die eventueel kleine aanpassingen kan verrichten”, vertelt Sofie. “Een extra rits of iets dergelijks kunnen wij zeker realiseren”, voegt Jessie toe.

Aanbod So Yes

Naast hun eigen label So Yes bieden Jessie en Sofie ook fashion van andere merken aan, waaronder MOS by Alicia, Tommy Hilfiger Adaptive en Friendly Shoes. Door samen te werken met deze labels en merken is het aanbod van de webshop enorm breed geworden. Elke roller, van jong tot oud, kan hier terecht voor een functioneel, modieus en bovenal exclusieve outfit. De Adaptive lijn van Tommy Hilfiger biedt kleding voor kinderen vanaf acht jaar. Voor de dames is ook lingerie verkrijgbaar.

“Wij proberen voor praktische mode te gaan, die er zo normaal mogelijk en bovenal goed uitziet. Tevens is het ons doel om een stukje vrijheid terug te geven aan rollers. Een aangepaste broek kan een wereld van verschil bieden, als een roller daardoor bijvoorbeeld zelfstandig naar het toilet kan”, legt Jessie uit.

“De producten uit onze collectie zijn duurzaam. Wij vinden het belangrijk dat er op een verantwoorde en arbeidsvriendelijke manier wordt gewerkt.”

“Meestal zijn rollers in het begin erg sceptisch tegenover aangepaste kleding. Wellicht komt dat doordat in hun leven al genoeg wordt ‘aangepast’. Denk aan een woning, een baan, een vervoersmiddel. Aangepaste kleding dat komt daar dan ook nog bij. Maar wij merken wel dat als iemand kennis heeft gemaakt, men doorgaans bij ons terugkomt”, vertelt Jessie.

Productie en duurzaamheid

“Wij bedenken de ideeën voor onze fashion, maar we maken de kleding niet zelf. Hiervoor werken we samen met een productiebedrijf. Meestal zijn er voor één product meerdere samples nodig, voordat het resulteert in het uiteindelijke product”, vertelt Jessie.

Ze werken met meerdere modellen die hun kleding passen en feedback geven. Daarnaast komt het voor dat Sofie een sample meeneemt naar het revalidatiecentrum, waar zij nog steeds deeltijds werkt. “Door de feedback van onze modellen komen we steeds dichterbij het eindproduct. Uiteindelijk laten we het produceren en kunnen we het product aanbieden via onze webshop”, vult Sofie aan.

“Een aangepaste broek kan een wereld van verschil bieden, als een roller daardoor bijvoorbeeld zelfstandig naar het toilet kan”

“De producten uit onze collectie zijn duurzaam. Wij vinden het belangrijk dat er op een verantwoorde en arbeidsvriendelijke manier wordt gewerkt. Meerdere malen hebben wij het productiebedrijf waarmee we samenwerken, bezocht. Wij wilden graag zelf zien of het werk binnen onze normen en waarden wordt uitgevoerd”, vertelt Jessie.

Nieuw in de collectie

Sinds kort verkoopt So Yes ook aangepaste sneakers van het Amerikaanse merk Friendly Shoes. De sneaker is licht in gewicht, absorbeert schokken en heeft een dempende tussenzool. De schoenen zijn ook uitermate geschikt voor een orthese of prothese.

Verder is de sneaker door middel van een rits makkelijk aan en uit te trekken. En het allerbelangrijkste: geschikt voor vrijwel iedere roller. Ideaal voor zowel parttime als fulltime rollers die kunnen staan en (een paar stappen) kunnen lopen!

De sneaker is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ondertussen zijn er ook kinderschoenen in het assortiment.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top