Skip to Content
Terug naar het overzicht

Al twee keer was er een para-ijshockey clinic in Nijmegen. Die waren zo’n doorslaand succes dat er in het nieuwe sportseizoen een para-ijshockeyteam start. De stille hoop is om voldoende para-ijshockey’ers te werven om mee te kunnen doen aan de volgende Paralympische Spelen.

In de video vertelt Oscar de Kunder: “Para-ijshockey is een hele supersnelle teamsport, waarbij je helemaal lekker uit je dak kunt gaan. Lekker hard. Ja, ik vind het een superstoere sport!”

Op dat moment zijn ze nog hard aan het werven voor een para-ijshockeyteam. Na de tweede clinic hebben ze dat al voor elkaar. Daarmee zijn de AHOUD Devils Nijmegen de derde ijshockeyclub met een para-ijshockeyteam. De andere twee teams zijn de Amsterdam Tigers Para IJshockey en de Polar Bears Dordrecht.

Een enthousiaste deelnemer aan de clinic jubelt: “Je zit met zijn allen in hetzelfde schuitje, maar nu op het ijs. Ik voel me niet ziek meer als ik daar ben. Dus ge-wel-dig! Ik zou het iedereen aanraden om een keer uit te proberen!”

Heb je ook interesse in para-ijshockey? Of wil je je alvast aansluiten bij het para-ijshockeyteam van de AHOUD Devils Nijmegen? Mail naar [email protected] voor meer informatie. (Het team is nog op zoek naar sponsoren, dus die zijn ook van harte uitgenodigd om contact op te nemen.)


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top