Skip to Content
Terug naar het overzicht

Water is de grote gelijkmaker. Je rolstoel speelt daar geen rol. Toch komen maar weinig rollers in aanraking met watersporten, zoals kanovaren. Dit is echter jouw kans om er eens kennis mee te maken of juist om je grenzen te verleggen,

De Commissie Aangepast Watersporten van het Watersport Verbond zet zich in voor inclusieve watersport. Zij laten je graag kennis maken met watersporten zoals kanovaren door je te koppelen aan een vereniging in jouw buurt.

Daarnaast zijn ze op zoek naar gedreven types die hun limieten willen opzoeken voor een wedstrijdgroep. Kano-ervaring is niet vereist om in deze groep in te stromen. Wel moet je beschikken over een redelijke core stability (rompstabiliteit), en een peddel kunnen vasthouden, (dat mag beide met een aanpassing zijn). Natuurlijk moet je kunnen zwemmen. Leeftijd is in eerste instantie niet zo belangrijk.

De wedstrijdgroep traint één keer per week samen op een locatie centraal in het land, regio Utrecht of Amsterdam. Die training is primair gericht op de paralympische kanosprint disciplines K1 en Va’a. Lol in het varen en competitief actief zijn, is daarbij het uitgangspunt. Daarnaast is er de mogelijkheid om je te ontwikkelen richting topsport. Dewedstrijdgroep is in opstartfase, en start alleen bij voldoende deelnemers (ca. 6 personen). De eerste samenkomst staat op de planning voor april.

 
Voor meer informatie of aanmelding:Commissie Aangepast Watersporten, sectie Kanovaren:

Wedstrijdsport: [email protected]

Open kano recreatie sport:  [email protected]

Website van para-kanovaren

Meer informatie over aangepast watersporten


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top