Skip to Content
Terug naar het overzicht

Lekker thuis fit blijven en vooral veel plezier hebben. Dat kan met de online Zumbalessen van Zumba for Wheelzzz. Instructeur Priska van den Berg maakt er elke keer een feestje van. “Het gaat er niet om dat je alle bewegingen precies goed nadoet, het gaat erom dat je aan het eind van de les een glimlach hebt van oor tot oor.”

Priska van den Berg kan nooit stil zitten. Naast haar baan als relatiemanager bij een hulpmiddelenleverancier, geeft ze Zumbalessen. “Als er ergens muziek is, kan ik het nooit laten om mee te bewegen, ik maak ook een dansje bij de koelvriescombinatie in de supermarkt. Dat vrolijke gevoel wil ik overdragen in mijn lessen.Toen iemand mij vroeg of ik ook Zumbalessen zou kunnen geven aan rolstoelgebruikers, ben ik daar meteen op ingegaan. De lessen zijn nu online, zodat iedereen in heel Nederland mee kan doen. Er zijn zelfs mensen uit België en Engeland die regelmatig meedoen.”


Les vanuit de rolstoel? Vanzelfsprekend!

“Zelf zit ik niet in een rolstoel, maar ik heb wel gewerkt als mobiliteitsadviseur. Dus ik ben wel bekend met rolstoelen en de consequenties van allerlei chronische ziekten en handicaps. Voor mij is een rolstoel zo vanzelfsprekend dat ik zonder nadenken de lessen zelf zittend in een rolstoel geef. Ik heb dat nooit bewust gekozen, maar dat blijkt redelijk uniek te zijn. Terwijl ik voor mijn gevoel de lessen zo veel beter kan geven. Zo zit je in een rolstoel op een bepaalde manier, waardoor je bepaalde spieren anders gebruikt. Daardoor maak ik ook andere choreografieën. De rolstoel is daar een natuurlijk onderdeel van, bijvoorbeeld doordat ik bij bepaalde bewegingen de handen op de hoepels leg.”

“Het niveau van de deelnemers is heel verschillend en dat maakt eigenlijk ook helemaal niet uit. Ik zorg ervoor dat iedereen zich lekker voelt in de les. Kan je een beweging niet maken zoals ik hem voordoe? Dan zoeken we samen naar een andere manier waarop je toch mee kan doen. Heb je geen ritmegevoel, of heb je moeite om de dansjes precies na te doen? Dat maakt allemaal niet uit, als je maar plezier hebt. Ik begin mijn lessen altijd rustig, zodat iedereen mee kan doen en op het eind van de les gooi ik er nog wat meer power in, zodat iedereen die juist lekker stevig wil trainen ook aan zijn trekken komt.”

“Bij mij bepaal je altijd zelf welke bewegingen en oefeningen je wil doen. Niets hoeft en alles mag. Ik werk ook niet met abonnementen, je betaalt alleen de lessen die je komt, Je komt dus alleen als je wil en zin hebt. Op die manier zijn de lessen ook goed te doen voor mensen met een chronische ziekte, want als je een mindere dag hebt, hoef je ook niet te betalen voor een les die je niet kan volgen omdat je die dag geen energie hebt. Daardoor kom je alleen als je er zin in hebt en dat verhoogt de sfeer.”

“Mijn droom is om een event te organiseren waarbij heel veel rollers Zumba doen. Maar voor nu vind ik het al heel leuk dat ik mensen blij kan maken die dachten dat ze nooit Zumba zouden kunnen doen. Om met hen samen elke week een feestje te bouwen. Daar word ik zelf ook heel gelukkig van.”


Zumba for Wheelzzz lessen
maandag 11.15-12 uur (voor alle niveaus, zeer geschikt voor beginners)
maandag 19-19.45 uur (voor alle niveaus)
5 euro per les

Meer informatie vind je op:
De Zumba website van Priska
De facebook groep Zumba for Wheelzzz (besloten, dus eerst lid worden)


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top