Skip to Content
Terug naar het overzicht

Ook rollers willen graag rolmodellen en goede representatie. Daarom neemt WijRollen films met rollende hoofrolspelers onder de loep. Zowel echte rollers, als geacteerde rollers en zowel fictie als non-fictie. Zodat jij nooit meer een film met een roller hoeft te missen! Deze keer kijken we naar het drama Penguin Bloom, over een jonge moeder die door een val een dwarslaesie krijgt.

Penguin Bloom is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een actief Australisch gezin met drie jonge kinderen. De dingen gaan hun gangetje totdat moeder Sam (Naomi Watts) tijdens een vakantie valt en haar rug breekt. Ze houdt hier een dwarslaesie aan over.

De film brengt ingrijpend in beeld hoe de situatie thuis is veranderd, nu Sam weinig zelf kan. Sam is diep ongelukkig en heeft nergens meer zin in en haar man Cameron (Andrew Lincoln) staat opeens alleen voor de opvoeding. En dan blijkt de oudste zoon Noah (Griffin Murray-Johnston) zich schuldig te voelen voor de val. De film brengt dit mooi in beeld, niet met zoveel woorden, maar de sfeer is pijnlijk duidelijk.

Langzaam verschuiven de dingen ten positieve als het gezin een gewonde ekster opneemt. De ekster krijgt de naam Penguin en wordt stukje bij beetje onderdeel van het gezin. Aan het eind van de film is zowel de ekster als het gezin geheeld, en kijken ze allemaal weer een zonnige toekomst tegemoet.

Leuk om te weten: de film is opgenomen in het echte huis van de familie Bloom, in de Northern Beaches van Sydney.

→ Wel kijken, als je een degelijke film wilt zien over de impact van een ingrijpende handicap.
→ Niet kijken, als je geen behoefte hebt aan het zoveelste “waargebeurde verhaal”.

Poster Penguin Bloom

Poster Penguin Bloom

Penguin Bloom, 2020

Fictie, drama, 95 min, Australië, kijkwijzer: AL
Regie: Glendyn Ivin
Schrijvers: Shaun Grant, Harry Cripps, Cameron Bloom (boek)
Hoofdrollen: Naomi Watts, Griffin Murray-Johnston, Andrew Lincoln
Meer info: www.imdb.com/title/tt6317656

Trailer: vimeo.com/591418573


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top