Skip to Content
Terug naar het overzicht

Op deze Internationale vrouwendag zetten we graag een women empowering platform in de spotlight: Boundless Babes, opgericht door professioneel danseres, choreograaf en content creator Chelsie Hill.

Wat is Boundless Babes?

Daar is niet echt een eenduidig antwoord op te geven. Boundless Babes is een inspirerend platform, een mentorprogramma, een jaarlijks event, een community. Oprichtster Chelsie beschrijft Boundless Babes als volgt: “Het is een mentorprogramma dat we zijn gestart om een connectie te kunnen maken met vrouwen met een handicap over de hele wereld. Elke maand praten we over andere topics. Niet eens zo zeer over de beperkingen van een handicap. We willen vrouwen met een handicap inspireren om hun beste leven te leven.”

Boundless Babes komt zowel online als fysiek bij elkaar tijdens georganiseerde meetups. In de video hieronder zie je wat een feestje zo’n bijeenkomst is. Een aantal reacties tijdens het Boundless Babes Experience Weekend:

https://youtu.be/goKx0cb2z4A

Waarom Boundless Babes?

Chelsie ontmoet in haar werk – als een van de bekendste rolstoeldanseressen en choreograaf – veel meiden in een rolstoel. Als danseres of als fan. “Ik merkte dat veel meiden die mij benaderden geen of weinig vrouwen om zich heen hadden die net als zij in een rolstoel zitten. Die weten wat ze meemaken, waar ze mee struggelen en met wie ze hun handicap op een gelijkwaardige manier kunnen bespreken.” Met Boundless Babes creëert Chelsie een community waar vrouwelijke rollers van over de hele wereld in contact kunnen komen en zo kennis, inspiratie en tools kunnen uitwisselen. Chelsie: “Ik zie nu vrouwen die zichzelf beter opgeleid voelen in een rolstoel, vrouwen die zich deel van een gemeenschap – een sisterhood – voelen en zich kwetsbaar durven opstellen om zichzelf en elkaar verder te helpen. Dat is precies waar Boundless Babes voor staat.”

"A boundless babe sets their mind on something and goes for it. They pursue independence mentally, physically and emotionally. They prove to everyone and themselves that they can do anything." Chelsie Hill

"A boundless babe sets their mind on something and goes for it. They pursue independence mentally, physically and emotionally. They prove to everyone and themselves that they can do anything." Chelsie Hill

Fun fact: Waarom de naam Boundless Babes?

Chelsie: “Ik heb er echt een hekel aan als iemand mij rolstoel-‘gebonden’ noemt. Ik ben niet gebonden aan mijn rolstoel. Het is slechts een middel dat ik gebruik. In 2018 startte ik een campagne met de dansvideo “Be Boundless”. Hierin benadrukte ik heel hard dat wij zowel fysiek als mentaal als emotioneel nergens aan gebonden zijn. Daarna wilden we een community oprichten voor vrouwen, oftewel babes. En zo ontstond Boundless Babes.” Ook in 2019 maakte Chelsie met haar dansgroep The Rollettes een inspirerende video. Deze keer veel meer gericht op de kracht die vrouwen elkaar kunnen geven. Zeker een must-see op deze Internationale Vrouwendag 😉

https://www.youtube.com/watch?v=61gnHuhexmE

Chelsie Hill zet zich in in voor het doorbreken van stigmatisering van vrouwen met een rolstoel. Dit doet ze onder meer met dansperformances, het maken van taboedoorbrekende videoclips, als spreker op events en dus ook met haar eigen platform Boundless Babes. Ook als roller in onze kleine kikkerlandje kan je je bij de Boundless Babes voegen. Op deze website vind je meer info en een aanmeldknop.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top