Skip to Content
Terug naar het overzicht

Dat je met een rolstoel nog steeds de pan uit kan swingen of tot ontroering toe elegant kan bewegen, laten rollende dansers zien. WijRollen wil al die prachtige dans eens in de schijnwerpers zetten en start deze Kerst met het delen van de mooiste dansfilmpjes. Om de sfeer van de feestdagen erin te houden, beginnen we met het delen van vijf sfeervolle duetten. Als eerste is Infinite Flow aan de beurt, een professioneel dansgezelschap uit Los Angeles.

Infinite Flow presenteert een keur aan stijlen, zoals stijldans, hiphop, modern, jazz, ballet en streetdance. Meestal zijn de choreografieën een vrolijke mix van allerlei stijlen, maar hun specialiteit is het zogenaamde lyrical modern. Dat is een stijl waarbij de tekst van het liedje het uitgangspunt is voor de choreografie. Ook al bestaat dit dansgezelschap pas zes jaar, de kwaliteit van zowel de dans als de dansfilmpjes is zo hoog dat de redactie moeite had om maar één duet te kiezen. Dus als bonus krijgen jullie in dit artikel een extra dansfilmpje voorgeschoteld.

What about us? is een intiem duet over een relatie. De afwisseling tussen krachtige en juist heel zachte momenten past heel goed bij de twee zeer verschillende mannelijke dansers: roller Marc Lafleur en Dmitry Kim, die een beenprothese heeft. Niet alleen de kracht en de emotie spatten eraf, maar ook bijvoorbeeld de manier waarop ze allebei heel soepel om hun as draaien is een genot om naar te kijken. En natuurlijk is de ontblote tors van Dmitry Kim ook niet te versmaden. Het bijzonder is bovendien dat dit filmpje afstapt van de standaard man-vrouw gehandicapt-niet gehandicapt combinaties zoals je die vaak ziet in dansduetten. Kortom: een pareltje van een dansfilmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=YOo_DEty32k

In Lullaby is de choreografie van Infinite Flow op z’n best. De bewegingen van Mia Schaikewitz en Martijn Sedgfield zijn superstrak, synchroon en vloeiend tegelijkertijd. De rolstoel van Mia is een heel vanzelfsprekend onderdeel van de choreografie en wordt zelfs creatief ingezet. Hoewel er ook wel een beetje een droevige donkere sfeer in het liedje zit, is het gevoel dat overblijft dat van geruststelling. En aan het einde zijn de armbewegingen zo precies dat je er telkens weer naar kan kijken. Het resultaat is dat er letterlijk een oneindig vloeiende beweging ontstaat, die helemaal past bij de naam Infinite Flow. Topfilmpje van een topdansgezelschap.

https://www.youtube.com/watch?v=xbb4ixoeRpI

Even een positieve waarschuwing: Infinite Flow heeft naast professionele dansfilmpjes zoveel andere dansworkshops en video’s dat we er vast meer van zullen delen. Je kunt natuurlijk ook zelf even alvast lekker gaan genieten op hun website, youtubekanaal of facebookpagina. (urls nog toevoegen)

Meer informatie over Infinite Flow en de dansers in de video’s:

Infinite Flow Dance is een professioneel dansgezelschap uit Los Angeles, waar dansers met en zonder beperking samen dansen. Naast optredens en dansvideo’s geven ze workshops en inspiratiessessies aan kinderen en amateurs. Infinite Flow is in 2015 opgericht door danser en choreograaf Marisa Hamamoto, een Japanse Amerikaanse, die een tijdelijke verlamming
meemaakte en met Post Traumatisch Stress Syndroom leeft. Ze werd door People Magazine uitgeroepen als de tweede op de lijst van veertien “Women Changing the World 2021”.

Marc Lafleur is een biomedische wetenschapper die oorspronkelijk uit Canada komt. Op zijn veertiende kwam hij in een rolstoel terecht. Bij toeval kwam hij in contact met Infinite Flow en ontdekte ballroom dansen. Hij probeert zijn leven te leven volgens het motto: “We’re all stories in the end. Just make it a good one.”

Dmitriy “Kima” Kim is een professionele danser, die oorspronkelijk uit Kazachstan komt. Tijdens zijn danstraining in Rusland leerde hij diverse stijlen, waaronder hiphop, modern en jazz. Nadat hij emigreerde naar de VS en zijn linkerbeen verloor, is hij gaan dansen bij Infinite Flow. Kima heeft zijn eigen Instagramkanaal waarmee hij anderen wil inspireren.

In haar rijkgeschakeerde carrière werkte Mia Schaikewitz in de muziekindustrie als grafisch ontwerper, spreker en is ze ambassadeur voor diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt en in de media. Ze was ook een van de sterren in de televisieserie Push Girlsop Sundance Channel.

De Australische danser en choreograaf Martijn Sedgfield heeft met grote namen gewerkt, zoals Jason Derulo, Paula Abdul, So You Think You Can Dance, Dancing With The Stars, Ellen DeGeneres en anderen. In 2019 sloot hij zich aan bij Infinite Flow, wat voor hem een eye-opener was. Nu wil hij deel blijven uitmaken van een inclusieve dansbeweging.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top