Skip to Content
Terug naar het overzicht

Een paar maanden geleden bezochten we Niek al tijdens zijn stage op de Universiteit van Twente. Zijn passie voor techniek was aan alles af te lezen. Ook thuis sleutelt de nuchtere tukker veel: autotechniek! We nemen een kijkje in zijn werkplaats.

We komen aan op het erf waar niet één, maar DRIE auto’s staan te glimmen in de zon. Meest opvallende verschijning is een volledig bestickerde personenauto waar een enorm, felgekleurd bagagerek op geïnstalleerd is. Niek lacht en begint meteen voluit te vertellen: “Ja, dit is de Park-and-Party-auto. Hiermee hebben we meegedaan aan een autorally door Scandinavië. Het is de bedoeling dat je je auto zo goedkoop mogelijk aanschaft en vervolgens zo bijzonder mogelijk maakt. Dus bagagerek, toeters en bellen erop en gaan! Haha!”

Eén sticker op de auto valt op: een tekst met daarop ‘Take it Laesie’. Niek legt uit: “We moesten natuurlijk een teamnaam hebben. Toen bedachten we ‘Take it easy met een dwarslaesie’ en zo ontstond ‘Take it Laesie’. We hebben destijds veel gepromoot en gepost op social media. Het is ook leuk opgepakt door de media. Nu heb ik nog zo’n 1500 volgers op Instagram.”

Momenteel werkt Niek aan het installeren van een zelfgebouwd handgassysteem in een enorme oranje pickup. Met trots laat hij voor de camera zien hoe het werkt: “Ik denk dat ik over een week of drie wel zover ben dat ik het systeem kan gaan testen. Dan hoop ik dat de buren hun aardappelen geoogst hebben, want dan kan ik op hun veld lekker crossen! Haha!”

Zien wat Niek allemaal geknutseld heeft? Bekijk het in onderstaande video:
https://youtu.be/8kBiggtOaLE


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top