Skip to Content

Door een verkeersongeluk 40 jaar geleden loopt Martha Pol (67) een dwarslaesie op. In deze video van de Rapenburg Race vertelt zij over haar revalidatieproces en het leven daarna.

Aan wilskracht om door te gaan ontbreekt het Martha niet. Zo snel mogelijk haar dagelijks leven weer oppakken is wat zij het liefste wil. Hier ligt gelukkig ook de prioriteit van het revalidatiecentrum, maar het hoofd denkt al gauw verder dan het lijf daadwerkelijk is. “Je moet er ook aan wennen dat je een heleboel dingen niet meer kan en daar word je af en toe best nijdig om.”

Tegenwoordig is Martha bestuurslid van Dwarslaesie Organisatie Nederland en zet zij haar ervaring in om anderen te helpen.

De Rapenburg Race is een jaarlijkse zwemwedstrijd waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar dwarslaesie. In 2020 kon de race vanwege Corona niet doorgaan en stopte de organisatie alle creativiteit in een serie videoportretten Hopelijk gaat de aanstaande editie op 18 september 2021 door en zullen er voor het eerst ook mensen met een dwarslaesie meezwemmen.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top