Skip to Content

Het was een iets ouder meneertje en hij was boos op mij. Een lange puntbaard had-ie, hij leek een beetje op Panoramix vond ik, die sympathieke druïde uit de Asterix literatuur. Behalve het sympathieke gedeelte dan. Ikzelf lijk meer op Asterix trouwens; gooi er een flesje drank in en je weet niet wat je meemaakt! En ik heb ook precies zo’n zelfde hondje als hij.

Waarom die man boos op mij was? Geen idee. Ik rolde keurig netjes over het trottoir (ik rol altijd heel braaf), en de druïde in kwestie liep mij - druk pratend tegen zijn hand - tegemoet. Naar later bleek bevond er zich een telefoon in die hand, en was hij derhalve niet bepaald aan het opletten.

Ik dacht eerst nog ‘gewoon blijven rollen en kijken wat er gebeurt…’ Maar toen de clash bijna onvermijdelijk werd riep ik toch maar even hard ‘pas op!’ (want wat moet je anders roepen? ‘hopjesvla?’). En toen liet-ie van schrik zijn telefoon vallen.

En was-ie boos.

Op mij. 

Alsof ík tegen mijn hand pratend, tegemoetkomende nietsvermoedende rollers bijna ondersteboven aan het kegelen was met mijn rare baard.Ik zei zelfs nog ten onrechte ‘sorry’ maar de tovenaar werd alleen maar bozer, zelfs een beetje dreigend. Ik kreeg even het idee dat het tot een handgemeen zou gaan komen. Waar is de toverdrank als je hem nodig hebt?

‘U bent zeker niet erg gehecht aan uw voortanden?’ wilde ik mijzelf eruit bluffen. Alhoewel ik hem waarschijnlijk eerder op een andere plaats zou raken. Maar opeens hoefde het blijkbaar niet meer en beende hij nog wat na-pruttelend weg. Bang geworden natuurlijk van mijn imposante gestalte van één meter vijfendertig hoog, maakte ik mezelf wijs. Mijn woeste hond van tweeëntwintig centimeter had ik nog niet eens bij me, kun je nagaan.

Desondanks moet u mij niet bellen mocht u onverhoopt kwaadaardig bejegend worden door een boosaardige druïde. Vraag Obelix maar.

BURUGO

Burugo op Facebook


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top