Skip to Content
Terug naar het overzicht

Zo’n zes jaar geleden kwamen Manon en haar vriend Stijn de oprichter van ableMove, Josh Wintersgill, tegen bij een aangepaste excursie tijdens hun vakantie op Tenerife. Sindsdien hebben ze altijd contact onderhouden en zodoende is er een vriendschap uit ontstaan. Josh is woonachtig in Engeland en heeft Manon gevraagd om ambassadrice te worden van ableMove vanuit Nederland. In haar rol als ambassadrice, test ze verschillende hulpmiddelen, geeft ze feedback en denkt ze mee over het ontwikkelen van hulpmiddelen voor ableMove. In deze blog vertelt Manon over de ableSling en de ableDry.

Manon houdt van reizen, buiten de deur dineren en van bloggen en vloggen. Vanwege haar passie voor reizen, heeft ze vaak te maken gehad met assistentie en transfers naar en in het vliegtuig. Dat liep niet altijd op rolletjes.

Want een roller met een verminderde of geen sta- en loopfunctie is genoodzaakt om assistentie aan te vragen voor een vliegreis. Op zich is dat zo vervelend nog niet als het je naar je doel brengt, maar hulp bij transfers kan ook voor pijnklachten zorgen als het niet goed gebeurt.

ableSling

‘’De transfers in het vliegtuig waren voorheen niet zo fijn. De mensen die mij assisteerden, moesten mij altijd optillen, wat oncomfortabel voelt. De ableSling maakt het mogelijk dat ik zonder al te veel pijnklachten en ongemakken de transfer kan maken naar de vliegtuigstoel. Het is een enorme verbetering en de transfer is nu een fluitje van een cent’’, zegt Manon. Voor vertrek naar het vliegveld kan de ableSling in de rolstoel worden geplaatst. Het scheelt tijd en het is veel gemakkelijker dan wanneer men zonder tilmat wordt opgetild voor de transfer.

Manon gebruikt de ableSling voor meer activiteiten dan alleen de transfer in het vliegtuig. ‘’Laatst had ik een bruiloft, waarvan de trouwlocatie op een boot was. Het leek voor mij onmogelijk om de boot te kunnen betreden en de bruiloft bij te wonen, totdat we op het idee kwamen om de ableSling te gebruiken’’, vertelt Manon.

Zwemmen met de ableDry

Zwemmen is voor Manon een belangrijk onderdeel van een vakantie. Maar dit is niet eenvoudig. Wanneer er geen tillift in het zwembad is, kan ze de ableSling gebruiken om in het water te komen. ‘’Na het zwemmen werd mijn rolstoel altijd helemaal nat door de natte zwemkleding. De enige manier om de rolstoel enigszins droog te houden, is door er van tevoren minstens vier grote handdoeken op te leggen. Dat lijkt een klein probleem, maar voor mij is zoveel extra was zeker niet gewenst. Het ziet er erg onhandig uit’’, zegt Manon.

Door het gebruik van de ableDry, een waterdichte handdoek van extra absorberend en fleecemateriaal, hoeft ze niet meer zoveel handdoeken te wassen voor één zwemsessie. Van de ableDry zijn twee modellen beschikbaar, voor zowel een rolstoel met een hoge als een rolstoel met een lage rugleuning. Het is een zeer praktisch product, waar je als rollende waterliefhebber veel plezier van kunt hebben. De ableDry is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ook te gebruiken voor activiteiten zoals bijvoorbeeld zwemles of hydrotherapie, een bezoek aan de sauna of wellness, kanoën, waterskiën of andere watersportactiviteiten en voor relaxen in een jacuzzi. Daarnaast is het ook handig voor hulp bij wassen op bed.

Manonvandenheuvel.com

Manon inspireert mensen graag en deelt haar ervaringen via haar website en socialmediakanalen. Het is haar missie om mensen te laten zien wat er allemaal nog wél mogelijk is als je een beperking hebt. Ze wil mensen achter de geraniums vandaan halen, zodat zoveel mogelijk mensen alles uit het leven kunnen halen. ‘’Misschien is er voor ons rollers iets minder, omdat bepaalde dingen niet haalbaar zijn. Maar als je goed zoekt, is er voldoende voor iedereen. Het is zo makkelijk om niets te doen en ik wil je overtuigen dat het leven mooier wordt als je wél iets doet’.”

De producten van ableMove worden in Nederland aangeboden via Stijn, om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden. Voor vragen of bestellingen kun je een e-mail sturen naar Stijn de Reus, Sales Agent en product specialist voor NL van ableMove UK, via het e-mailadres:  [email protected]

Manon en de ableSling

Manon en de ableSling

Manon en de ableDry

Manon en de ableDry


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top