Skip to Content
Terug naar het overzicht

Lekker je eigen gang gaan in een huisje met mooie vergezichten? Of toch liever een citytrip in een luxe ‘boutique’ hotel in de Zeeuwse provinciehoofdstad? Op Eelkedroomt.nl staat weer een aantal heerlijke nieuwe adresjes. Toevallig de laatste drie allemaal op het Zeeuwse eiland Walcheren!

Eelke: “Nou ja, toevallig… Ik ben al vaker in Zeeland geweest en het Zeeuwse eiland Walcheren is wel een beetje mijn favoriet. Je kunt er heerlijk relaxen, maar er is ook veel moois te ontdekken, dus we komen er graag terug. De laatste keer verbleven we in een rolstoeltoegankelijk chalet op Camping Ons Buiten. De camping maakt een omslag naar een duurzame en op de natuur gerichte plek, dus geen schreeuwerig zwembad of cafetaria meer. Wel een wellnessruimte met heerlijke omsloten tuin en natuurlijke speelplaatsen voor kids. Naast het aangepaste chalet is er ook aangepast sanitair voor campinggasten.”

Camping Ons Buiten, Walcheren

Camping Ons Buiten, Walcheren

Eelke in Middelburg. Foto: Tjeerd Maas

Eelke in Middelburg. Foto: Tjeerd Maas

Meer te ontdekken

“Middelburg was onze ontdekking deze keer. Het is echt een fijne stad en ik had er zo een paar dagen kunnen verblijven. Wij gingen naar Het Zeeuws Museum en hebben daarna heerlijk gedwaald door de mooie smalle straatjes. Middelburg heeft leuke winkeltjes (niet allemaal goed toegankelijk), ruim 1100 monumenten en prachtige grachten en pleinen. Echt fijn.

Goes en Veere zijn een stukje kleiner, maar ook aanraders. In de havenplaats Vlissingen kun je enorme zeeschepen binnen zien varen. En wist je dat de Oosterschelde eigenlijk gewoon landbouwgrond is? Tonnen aan oesters en mosselen worden hier gekweekt. Kijken hoe dat in zijn werk gaat en proeven kan bij de Oesterij in Yerseke.”

Strand

“Een dagje strand mag natuurlijk ook niet ontbreken. Er zijn veel goede strandafgangen en op verschillende plaatsen kun je gebruik maken van een strandrolstoel. Pia Hendriks probeert elk jaar weer het overzicht met toegankelijke stranden up-to-date te houden. Zo ligt er in Domburg een mobimat waardoor je met je eigen rolstoel een eind het strand op kunt en bij Oostkapelle en Zoutelande kun je een elektrische strandrolstoel huren.”

Zeeland maakt echt een slag als het gaat om toegankelijke vakantieadresjes! Niet voor niks dus de provincie, waar Eelke de meeste adresjes gevonden heeft.

De drie nieuwste toevoegingen op een rij:

Cityhotel Wood, Middelburg

Aan de gracht in het centrum, de ideale plek om de provinciehoofdstad van Zeeland te ontdekken. Dit sfeervolle ‘boutique’ viersterrenhotel heeft een prachtige inrichting, warme groentinten en – je raadt het al – heel veel hout! Het is allemaal nog supernieuw: de deuren gingen open in 2020. Van de 53 kamers is er één rolstoeltoegankelijk (type Deluxe Fig) met uiteraard een aangepaste badkamer. Maar er is ook veel ruimte, een groot luxe tweepersoonsbed en kamerhoge ramen, dus lekker licht. Even uitpuffen op de kamer kan ook. Je zet er een kopje koffie of thee en er is een zitje met bank en fauteuil. Bij het restaurant The Green Room hebben groenten de hoofdrol. Eelke: “Helaas nog niet zelf geprobeerd, maar het ziet er lekker uit allemaal!”
>> www.eelkedroomt.nl/locaties/cityhotel-wood

Cityhotel Wood, Middelburg

Cityhotel Wood, Middelburg

B&B Beekerke, Zoutelande

B&B Beekerke, Zoutelande

B&B Beekerke, Zoutelande

Op vier kilometer van Zoutelande, in de weilanden, sloopten Lilian en Bart eerst het oorspronkelijke woonhuis en bouwden er een prachtig nieuw huis. Inmiddels is ook de oude schuur onderhanden genomen en zijn er drie mooie B&B-kamers. Alle kamers zijn op de begane grond, zonder drempels en hebben een eigen badkamer. Kamer Mie heeft een ruime rolstoeltoegankelijke badkamer met aanpassingen. Lilian is verpleegkundige en biedt ook zorg aan gasten die dat willen. Heb je toevallig een eigen paard? Ook daar is een plekje voor in het paardenpension en de wei.
>> www.eelkedroomt.nl/locaties/bb-beekerke

Zespersoonshuisje, de Grote Geere, Oostkapelle

In 2015 werd de grote schuur van de 350 jaar oude boerderij even buiten Oostkapelle op basis van oorspronkelijke tekeningen grotendeels vernieuwd. Er kwam ruimte voor een vakantiewoning en maar liefst acht appartementen. Het zespersoonsappartement is rolstoelproof met aangepaste badkamer en twee slaapkamers op de begane grond. Boven zijn nog eens twee slaapkamers en ook een badkamer met ligbad. De appartementen zijn naast elkaar gelegen, waardoor je vanuit de woonkamer met openslaande deuren – of vanaf je eigen terras – vrij uitzicht hebt op de akkerlanden. Schijnt de zon niet? Check dan de douche, want daar vind je een luxe sunshower!
>> www.eelkedroomt.nl/locaties/de-grote-geere

De Grote Geere, Oostkapelle

De Grote Geere, Oostkapelle

Heb je al zin om naar Zeeland te vertrekken? Op Eelkedroomt.nl vind je nog meer bijzondere rolstoeltoegankelijke vakantieplekjes.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top