Skip to Content
Terug naar het overzicht

Abel ter hoorn is de drijvende kracht achter de HandbikeBattle: “De HandbikeBattle is een sportieve wedstrijd van een week in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Ik vind het een geweldige week, want hoewel ik met veel plezier in het revalidatiecentrum werk, zie ik de mensen die revalideren alleen in het centrum. Tijdens de HandbikeBattle verblijven we met z’n allen in een fantastisch hotel in Oostenrijk.”

“Je ziet de deelnemers denken: als ik dít kan…”

“Het is heel bijzonder voor de deelnemers om met een dwarslaesie eens niet de uitzondering te zijn, maar de norm. En dan de Kaunentaler Gletscher op, twintig kilometer waarvan maar een vierde vlak is. Iedereen denkt in eerste instantie: dat lukt mij niet. Mensen worden volledig uit hun comfortzone gehaald. Maar iedereen komt hoe dan ook boven, al doen ze er zes uur over. Dat heeft zo’n enorme impact. Je ziet de deelnemers denken: als ik dít kan…

Het is een voorrecht om iets te mogen organiseren wat mensen echt iets oplevert, dat het er werkelijk toe doet. Er gebeuren prachtige dingen boven op de berg. De een wordt ten huwelijk gevraagd, de ander ziet het leven weer zitten na een moeilijke periode. Ik sta ieder jaar met tranen in mijn ogen op de gletsjer.”

Lees hier meer over de HandbikeBattle

* Mocht je het niet weten: een handbike is een rolstoelfiets die je met handtrappers kunt voortbewegen.

Een versie van dit artikel verscheen eerder in magazine saam[en] van HandicapNL.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top