Skip to Content
Terug naar het overzicht

Wim Jans (61) verloor drie jaar geleden bij een ernstig ongeluk zijn linkeronderbeen. “Na drie maanden in een revalidatiecentrum kwam ik thuis. Alle support viel weg. Ja, twee keer per week fysiotherapie kon ik krijgen. Terwijl er zo veel dingen zijn waarbij je hulp kunt gebruiken. Net rond die tijdinvesteerdeonze gemeente Westerveld in een proefproject met de Rehab Academy. Het leek mij niks, maar mijn vrouw haalde me over om mee te doen. Ze kreeg gelijk, het was helemaal geweldig. De mensen van de Rehab Academy zijn geen softies. Ze durven je echt een spiegel voor te houden en helpen je je grenzen te verleggen. Zo stelde Coen voor om de Peperbus in Zwolle op te klimmeneen toren van 260 treden. Ik zei: “Echt niet. Stel dat ik het haal, dan moet ik ook nog naar beneden.’ Maar ik ben mooi wel boven gekomen. Top, want ik woon op een bovenverdieping en moet bijna 20 traptreden op en af. Wel zo fijn dat ik nu weet hoe ik door kan lopen en niet steeds een voetje bij hoef te zetten. 

‘Ook fijn aan de Rehab Academy is dat ze veel mensen kennen, waardoor ze je aan oplossingen voor veel problemen kunnen helpenJe mag ook de rest van je leven op ze terugvallen. Ik ben echt blij dat ik naar mijn vrouw heb geluisterd. En zij ook.” 

Coen Vuijk, initiatiefnemer: “Revalidatie is een leerproces. Daar hebben de centra geen tijd en ruimte meer voor. Bij ons kun je oefenen, het hoeft niet in één keer goed te gaan. Er zijn speciale stages voor op de werkvloer, zodat je weet wat je te wachten staat als je teruggaat naar je eigen werkgever. En dankzij HandicapNL kunnen we weer vier trajecten aanbieden en meer dan dertig mensen verder op weg helpen.” 

Een versie van dit artikel verscheen eerder in magazine saam[en] van HandicapNL.

'Wat je doel ook is, een reis of een survivaltocht, bij Rehab Academy verleg je actief je grenzen en ontdek je de mogelijkheden van je beperking.'

0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top