Skip to Content
Terug naar het overzicht

‘Iedereen heeft iets’. Dat is het uitgangspunt van sportvereniging GSV De Sleutels in Leiden. “In een gewone maatschappij zijn er drempels als je een beperking hebt, maar bij ons is iedereen welkom”, aldus voorzitter en begeleider Marnix Zwart (56). Bij de sportvereniging kun je als roller bowlen, boccia spelen, schieten en meer.

Toen Marnix’ vrouw bijna 27 jaar geleden ernstig ziek werd en daar verschillende beperkingen aan overhield, stond het leven van hun jonge gezinnetje plotseling op z’n kop. Via via kwamen hij en zijn vrouw terecht bij GSV De Sleutels: zijn vrouw om te sporten en hij als vrijwilliger. Eerst ging hij aan de slag als chauffeur, toen als begeleider en nu is hij ook voorzitter van de club.

“Het mooiste vind ik dat mensen echt boven zichzelf uitstijgen”, vertelt Marnix. “Dan kunnen of durven ze ineens dingen die ze eerder misschien niet voor mogelijk hielden.” Marnix legt uit dat iedereen een eigen (letterlijke) beweegreden heeft om te komen sporten. “Voor de één draait het om prestatie, voor de ander is het een manier om gezond te blijven of te werken aan revalidatie en voor wéér een ander is het met name om de gezelligheid.”

Hij vervolgt: “Dat sociale stukje is in deze coronatijd wel extra belangrijk geworden. Ons zwembad bijvoorbeeld, is net weer open en dan straalt bij velen de opluchting en het plezier er weer van af omdat ze elkaar weer zien. Dat vind ik heel indrukwekkend.”

Aquajoggen, boccia, bowlen, schieten, showdown en zwemmen. Dat zijn de sporten waar je bij GSV De Sleutels in Leiden uit kunt kiezen. De meest gangbare aanpassingen zijn aanwezig en er zijn ook vrijwilligers – net als Marnix – die ondersteunen. Meer lezen? Breng een bezoekje aan de website. Welke sport zou jij graag beoefenen of beoefen je al met veel plezier?

URL: www.gsvdesleutels.nl


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top