Skip to Content
Terug naar het overzicht

Haar moeder was naaister, haar zus koos hetzelfde vak en zo kwam ook Sylvia in de textielbranche terecht. Als kind maakte ze haar poppenkleding zelf en inmiddels maakt ze capes voor mensen die rollend door het leven gaan.

Halverwege 2018 zag Sylvia een advertentie in de krant van een moeder met een jonge rollende zoon. De moeder was destijds op zoek naar leuke rolstoelkleding, omdat het aanbod nogal saai was voor jonge kinderen. De zoon, genaamd Maurits, wenste meer kleur en variatie in zijn kledingkast.

Sylvia had al een onderneming, een textielverstelatelier, en zat de hele dag achter de naaimachine. Ze besprak de advertentie met haar man en hij spoorde haar aan om eens contact op te nemen. Het klikte direct met Maurits en zijn moeder. De moeder van Maurits had voor hun ontmoeting MRTS 07 opgericht: een textielbedrijf voor rolstoelcapes. Sylvia besloot met haar samen te werken. De moeder van Maurits maakte de ontwerpen en Sylvia werkte het uit tot een kledingstuk. Later heeft Sylvia MRTS 07, dat vernoemd is naar Maurits, overgenomen en is ze solo doorgegaan.

Mensen met een zorgenkind hebben vaak al zulke hoge kosten

“Mensen met een zorgintensief kind hebben vaak al hoge kosten”, vertelt Sylvia. “Daarom probeer ik de kosten van de capes zo laag mogelijk te houden.” Dit doet Sylvia door de onderneming bewust klein te houden.

In het begin was het best even zoeken voor haar. Omdat ze zelf geen rollers in haar netwerk heeft, twijfelde ze weleens over haar werk. Gelukkig kon ze na de overname nog steeds bij de moeder van Maurits terecht. Daarnaast werd ze vaak geholpen door de dragers van de kleding en dat gebeurt nog steeds. Sommige rollers kunnen zelf niet goed aangeven wat hun wensen zijn of waar nog een aanpassing noodzakelijk is. In zo’n situatie helpt in veel gevallen een begeleider. “Het is erg prettig om feedback te krijgen, daar kan ik iets mee. Zo kan ik mijn product steeds weer verbeteren.”

De reacties zijn hartverwarmend

"Ik probeer de kleding zo leuk mogelijk te maken”, vervolgt ze. “Niet alleen voor de kinderen, maar zeker ook voor de volwassenen. Het mooiste aan mijn werk vind ik dat voor mij onbekende mensen zo ontzettend dankbaar zijn. De reacties van de mensen zijn hartverwarmend. Laatst kwamen er een bijvoorbeeld een vader en moeder met hun zoon naar mij toe. De zoon had een meervoudige beperking. Toen de jongen zelf de stof mocht uitkiezen, vond hij dat fantastisch. Daar word ik intens gelukkig van.”

De voorkeur voor een cape is heel persoonlijk en wordt dan ook helemaal aangepast naar de lichaamsbouw en zithouding van de drager. Daarnaast willen klanten soms bijvoorbeeld wijzigingen in de kleur en ook dat is voor Sylvia geen enkel probleem. "Het is een uitdaging om voor elke klant een passend product te maken, dat helemaal naar zijn of haar wens is. Dat maakt het extra leuk. Kinderen kunnen zelfs kiezen om hun eigen naam op de cape te laten borduren."

Neem hier een kijkje op de website van MRTS 07!

Sylvia van MRTS 07

Sylvia van MRTS 07

Stof en fournituren

Stof en fournituren


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top