Skip to Content
Terug naar het overzicht

Het heeft even op zich laten wachten, maar binnenkort starten eindelijk de nieuwe rolstoel danslessen van Dansschool Spotlight. Toegankelijker dan ooit! Je kunt er live bij zijn of online meedoen, zodat je vanuit heel Nederland mee kan dansen.

De 23-jarige Kris uit Maarssen is een danseres in hart en nieren. Op jonge leeftijd begon ze met het volgen van danslessen, destijds zonder rolstoel met enkel een beperking in haar handen. Na haar veertiende jaar kreeg Kris een beperking aan haar benen door het syndroom van Ehlers-Danlos. Thuis kan ze lopen, buiten lukt dat niet meer. Vanaf dat ze 21 jaar was gebruikt ze dus een rolstoel. Ineens kwam ze niet meer goed mee met de reguliere danslessen, niet vanwege haar beperking, maar door het ‘denken in beperkingen’ vanuit de dansscholen.

‘Als het nodig is verzin ik ter plekke armbewegingen, zodat ik net zo goed meedans’

Kris kan misschien niet alles, maar dat beperkt haar niet in haar dans. ’Twerken is leuk, maar onmogelijk vanuit mijn rolstoel’, zegt Kris. Zelf ziet ze daarin absoluut geen probleem. Ze legt uit dat een dansles niet hoeft te worden aangepast op het anders bewegen van rolstoeldansers. ’Tijdens de beenbewegingen van een choreografie dans ik gewoon mee. ‘Als het nodig is verzin ik ter plekke armbewegingen, zodat ik net zo goed meedans, Het gaat automatisch voor mij’, voegt ze eraan toe. Ook wat betreft het ‘draaien’ in een choreografie is er geen probleem. ’Of je nou met je voeten of de rolstoel draait, zo simpel is de aanpassing die ik zelf kan maken’, zegt Kris vol passie.

‘Ik wil jonge danseressen in een rolstoel inspireren te denken in mogelijkheden’

Het aanbod van dansscholen sloot niet goed aan bij haar danswensen en de dansstijl die ze wilde leren. Toen ze na de zoveelste les weer teleurgesteld naar huis ging, nam ze het heft in eigen hand door bij Dansschool Spotlight aan te kloppen met het geweldige initiatief om een danscursus te starten voor een groep rollers. Je leert een stoere choreografie op hippe uptempo muziek!

Kris is zowel initiatiefnemer van de cursus als een van de deelnemers. Ze ontmoet graag nieuwe mensen, het liefst mensen die net als zij houden van dans. Ze hoopt zoveel mogelijk jonge meiden te inspireren om te gaan dansen: ‘Je dansdromen hoeven niet te stoppen wanneer je een rolstoel gebruikt.’

Herken jij jezelf hierin? Houd jij van dansen en is dit exact waarnaar jij op zoek bent? Meld je dan z.s.m. aan, de rolstoel danscursus start al komende vrijdag op 17 september 2021.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 10 danslessen op vrijdagavond die worden gegeven vanuit de dansschool in Maarssen. De lessen kunnen zowel online als live worden gevolgd. Je hebt elke les opnieuw de keuze om naar de dansschool te komen om de les te volgen of thuis via Zoom mee te dansen. De cursus rolstoel streetdance, is geschikt voor elke rolstoel en bedoeld voor meiden met een fysieke beperking tussen 13 en 30 jaar. In totaal betaal je 85 euro voor 10 lessen.

Als je naar de dansschool komt, moet je er rekening mee houden dat het gebouw toegankelijk is, maar er geen miva-toilet is. Er is wel voldoende hulp aanwezig als je toch gebruik moet maken van het toilet.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top