Skip to Content
Terug naar het overzicht

De Diversity Fashion Week komt in 2024 terug met een grote editie getiteld ‘Extravaganza’. Om iedereen al een beetje lekker te maken is er ín het eerste weekend van December een sneak preview. Hoe belangrijk is zo’n inclusieve modeshow voor rollende modellen? Onze redacteur Rachel Telussa sprak tijdens de vorige editie met model Clifford.

Het laatste weekend van oktober 2022 van de Diversity Fashion Week (DFW) was een enorm spektakel met verschillende mode-gerelateerde evenementen in het thema van diversity en inclusion. Naast de schitterende modeshows, waren er o.a. sprekers, kunst en exposities. Ook waren er zowel nationale als internationale designers en modellen. Het was zeer bijzonder om iedereen samen aan het werk te zien met dezelfde passie en missie: fashion, diversiteit en inclusie. DFW streeft ernaar om hun boodschap van schoonheid, diversiteit en eenheid over te brengen en mensen te inspireren. En dat was meer dan gelukt!

De rollers

Clifford was één van de vijf rolmodellen op de runway. Hij deed als model voor de derde keer mee aan de DFW. ‘’Diversity Fashion Week is voor mij een enorme verrijking, datgeen waar ik jaren naar op zoek was. Ik ben onbeschrijfelijk blij dat ik met de organisatie van DFW en DMA-models in contact ben gekomen.”

Clifford is een geboren roller. Hij heeft moeite om zijn kleding in de juiste maat te vinden. Met name zijn broeken zijn vaak niet passend en op maat. Vroeger liet hij zijn broeken korter maken, vaak door zijn tantes die zelf actief zijn als ontwerpsters in de modewereld. ‘’Tegenwoordig laat ik mijn broeken zoals ik het in de winkel koop. Ik ben niet anders gewend, het is zoals het is en ik maak mij er nu minder druk om. Ik denk dat het een manier van acceptatie is.’’

Fashion

Het was voor Clifford altijd al een droom om modewereld te werken. Om kennis en ervaring op te doen wilde hij eerst een opleiding volgen aan de modevakschool. Hij had geweldige plannen om kleding te gaan ontwerpen, maar tot zijn grote teleurstelling werd hij afgewezen vanwege zijn lichamelijke beperking. ‘’Het opleidingsinstituut waar ik de studie wilde gaan volgen wilde geen handbediende naaimachine aanschaffen, waardoor ik niet kon deelnemen aan de studie. Het vreemde en vooral vervelende was, dat deze wel beschikbaar was. Het was pure onwil van het instituut. ’’ Zijn droom leek in duigen te vallen, maar gelukkig komt opgeven niet in zijn woordenboek voor. Hij gooide het over een andere boeg een modellencarrière.

Rolmodellen

‘’Toen ik voor het eerst aan iemand vertelde dat ik modellenwerk wilde gaan doen, werd ik aangekeken en nog net niet uitgelachen. Dit gaf mij juist extra motivatie om ervoor te gaan. Nu kan ik inmiddels trots zeggen dat ik mijn doel heb bereikt. Ik doe nu zelfs modellenwerk voor DMA-models (een inclusief modellenagentschap).”

“Tijdens de editie in 2022 van DFW mocht ik weer rollen voor geweldige designers van prachtige ontwerpen. Alle mensen met wie we samenwerken tijdens DFW zijn samen als één grote familie, net als bij het modellenbureau Diversity Model Agency. Iedereen helpt en steunt elkaar waar nodig. En het is altijd gezellig! Er is een hele fijne sfeer waar iedereen zichzelf mag zijn en iedereen gelijk is, ongeacht wat”.

De casting van de DFW 2024 is inmiddels achter de rug en de ontwerpers en modellen zijn druk bezig met de voorbereidingen van een geweldige show. Meer weten? Kijk dan op: https://www.diversityfashionweek.nl/

 


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top