Skip to Content
Terug naar het overzicht

Ook rollers willen graag rolmodellen en goede representatie. Daarom neemt WijRollen films met rollende hoofrolspelers onder de loep. Zowel echte rollers, als geacteerde rollers en zowel fictie als non-fictie. Zodat jij nooit meer een film met een roller hoeft te missen! Deze keer kijken we naar de Nederlandse documentaire Raak me waar ik voelen kan, over de Amerikaanse cartoonist John Callahan.

De meedogenloos eerlijke, cynische cartoons van John Callahan zijn zo controversieel dat (bijna) elke cartoon wel klachten oplevert. Hijzelf vindt dat je de harde werkelijkheid gewoon moet kunnen vertellen, zeker in een land als Amerika waar men trots is op de vrijheid van meningsuiting.

De documentaire Raak me waar ik voelen kan is een interview met Callahan. Hij vertelt over zijn werk als cartoonist en over zijn gedichten en songteksten. Ook zijn wilde jeugd vol drank en drugs komt langs. Net als het auto-ongeluk waardoor hij op zijn 21e een hoge dwarslaesie opliep. We leren Callahan kennen als een zwartgallige, chagrijnige misfit. En toch zien we ook een gevoelige man, die moeite heeft om een plek voor zichzelf in deze samenleving te vinden.

Raak me waar ik voelen kan is een bijzondere documentaire over een artistiek fenomeen en over een man die weigert om zich te gedragen als een dankbare, welwillende gehandicapte.

→ Wel kijken, als je meer wilt weten over John Callahan.
→ Niet kijken, als je niet van harde grappen houdt.

Raak me waar ik voelen kan, 2007

Documentaire, 53 min, NL, kijkwijzer: AL
Regie: Simone de Vries
Scenario: Simone de Vries
Hoofdrollen: John Callahan
Te bekijken op Doc2


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top