Skip to Content
Terug naar het overzicht

Ook rollers willen graag rolmodellen en goede representatie. Daarom neemt WijRollen films met rollende hoofdrolspelers onder de loep. Zowel echte rollers, als geacteerde rollers en zowel fictie als non-fictie. Zodat jij nooit meer een film met een roller hoeft te missen! Deze keer kijken we naar de Nederlandse documentaire In mijn dromen loop ik, over Tony Ueder, Marinus Ames en Kathinka Maes.

In mijn dromen loop ik is een degelijke documentaire die drie mensen met een dwarslaesie volgt. Voetbaltalent Tony Ueder was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en wordt geraakt door een kogel. Hij ligt in het ziekenhuis en het voelt allemaal nog heel onwerkelijk. Gelukkig heeft hij veel familie en vrienden om zich heen.

IT-er Marinus Ames heeft het zwaar sinds zijn ongeluk, ook al is dat alweer twee jaar geleden. Hij ontdekt dat hij nog aan het rouwen is vanwege het verloren leven. Hij vindt weliswaar dat hij niet moet zeuren, maar het gevoel laat zich niet commanderen door het verstand.

Het ongeluk van danseres Kathinka Maes is 12 jaar geleden. Ze heeft haar leven weer opgebouwd, een kind gekregen en is verhuisd. Nu is ze klaar om nieuwe mogelijkheden voor dans te onderzoeken.

In mijn dromen loop ik is een al wat oudere, maar nog steeds mooie documentaire. De drie hoofdpersonen komen in alle rust in beeld, zodat ze samen een genuanceerd verhaal vertellen over hun levens met een dwarslaesie.

→ Wel kijken, als je wilt weten hoe deze mensen op hun eigen manier omgaan met hun veranderde levens.
→ Niet kijken, als je genoeg hebt van documentaires over mensen met een dwarslaesie.

In mijn dromen loop ik, 2006

Documentaire, 52 min, NL, kijkwijzer: AL
Regie: Ivanka Bakker, Jacco Groen
Hoofdrollen: Kathinka Maes, Marinus Ames, Tony Ueder
Te bekijken op 2doc.nl


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top