Skip to Content
Terug naar het overzicht

Elk jaar houdt het ESA, het Europees ruimtevaart agentschap in Noordwijk een open dag. Het is de enige dag dat algemeen publiek welkom is op het ESTEC ruimtevaartcentrum. Dit jaar is er alleen een online open dag. Maar voor mensen met een beperking wordt een uitzondering gemaakt. Zij zijn ook dit jaar live welkom op zaterdag 2 oktober.

Wil jij André Kuipers eens ontmoeten of ben je geïnteresseerd in ruimtevaart, technische innovaties of ruimtevaarttechnologie? Dan is dit een buitenkansje!

Je krijgt op de Open Dag een tour over ESTEC terrein en maakt kennis met ESA-medewerkers en komt meer te weten over de ruimtevaartprojecten die dit jaar nog op het programma staan. Zoals de lancering van de Artemis, die de eerste stap vormt in een internationaal programma om mensen weer naar de maan te brengen, en de vlucht van de James Webb Space-ruimtetelescoop – de opvolger van de Hubble. Ook de DART gaat de ruimte in en begint aan de spannende missie om een asteroïde af te buigen. De rondleiding wordt afgesloten met een presentatie van André Kuipers met gelegenheid tot vragen stellen.

Inclusieve ruimtevaart

ESA is hard bezig om een inclusieve organisatie te worden. Zo kwam er dit jaar al een vacature voor astronauten met een beperking. Ook de open dagen zijn in principe toegankelijk voor iedereen. Door de drukte (meer dan 9000 mensen de laatste live open dag) was het echter niet altijd even prettig voor rollers en mensen die snel overprikkeld raken. Vandaar dat ze hebben besloten om, nu er veel minder mensen binnen mogen, alleen een live open dag te houden voor mensen met een beperking. Ze nemen de lessen van dit jaar mee naar de open dagen van volgend jaar.

Praktisch:

Zaterdag 2 oktober 2021
ESTEC Noordwijk
Je kunt kiezen tussen twee sessies:
9.30 - 12.30 uur
13- 16 uur
Entree gratis na aanmelding
Aanmeldingsformulier (let op: je moet een account aanmaken)
Elke persoon met een beperking mag 1 begeleider meenemen.

Er zijn coronaregels van kracht:
Je moet een QR-code van de officiële Nederlandse CoronaCheck-app kunnen laten zien
Binnen zijn mondkapjes verplicht, tenzij je bent vrijgesteld/

 

Meer informatie vind je op de website van ESA

André Kuipers CC NASA Johnson via Flickr

André Kuipers CC NASA Johnson via Flickr

Ontmoeting met WijRollen?

Wil je op die dag ook kennismaken met een aantal leden van de WijRollen redactie tijdens de middagsessie van 13-16 uur?
Meld je dan niet aan via de ESA website,maar stuur een mailtje naar redactie@wijrollen.nl met je naam, de naam van je (eventuele) begeleider. Wij melden je dan aan en houden je op de hoogte van waar we elkar zullen ontmoeten.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top