Skip to Content
Terug naar het overzicht

Ben je op zoek naar een elektrische aankoppelbike voor je handbewogen rolstoel? Dan heeft Scouters een nieuwe, praktische keuzehulp voor je. De keuzehulp “Elektrische aankoppelbikes voor rolstoelen” bespreekt belangrijke kenmerken waar je op moet letten en geeft een overzicht van bestaande merken.

Deze nieuwste keuzehulp volgt de herkenbare opbouw van alle keuzehulpen van Scouters. Eerst legt de keuzehulp kort uit wat een elektrische aankoppelbike is en welke mensen er baat bij kunnen hebben. Vervolgens vertelt de keuzehulp de mogelijkheden voor vergoeding.

Na deze inleidende informatie wordt het echt interessant: er volgen 11 aandachtspunten om op te letten als je op zoek bent naar een elektrische aankoppelbike. Dat zijn niet alleen voor de hand liggende kenmerken, zoals snelheid en actieradius, maar ook kenmerken die vaak pas opvallen als je het hulpmiddel al in huis hebt, zoals wel of geen afneembare accu, en of je rolstoel met aankoppelbike mee mag met het openbaar vervoer.

Natuurlijk biedt de keuzehulp ook een handig overzicht van alle merken en typen aankoppelbikes. Bij elk merk kun je het gewicht, het maximale gewicht van de gebruiker, de maximale snelheid, de actieradius en tenslotte de prijs lezen.

Als extra service eindigt de keuzehulp met de belangrijkste verkeersregels voor elektrische aankoppelbikes (zoals de verplichting voor verlichting) en mogelijk interessante alternatieven.

De keuzehulp “Elektrische aankoppelbikes voor rolstoelen” is te vinden op de website van Scouters en is ook verschenen in Ergotherapie Magazine nr 3, 2021.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top