Skip to Content
Terug naar het overzicht

Stephen Hawking (1943-2018) heeft zijn sterrenstatus zeker niet alleen te danken aan zijn wetenschappelijke werk in de theoretische natuurkunde. Het feit dat hij in een rolstoel zat en zich met een spraakcomputer verstaanbaar moest maken heeft ook bijgedragen aan de mystificering van Hawking. Een man die zichzelf nauwelijks kon bewegen, maar met zijn brein de uithoeken van het heelal bezocht. Dat beeld sprak tot de verbeelding.

Nu is de biografie ‘Hawking Hawking. Een wetenschappelijk fenomeen ontrafeld’ vertaald in het Nederlands. Hierin onderzoekt de Amerikaanse wetenschapsjournalist Charles Seife wie de mens achter het genie was. Wordt hij terecht vergeleken met Einstein of gaat die vergelijking mank? Wat is zijn betekenis voor de natuurkunde? Maar vooral: wat voor man was hij eigenlijk? Op de site van de uitgever staat hierover: “Het is het verhaal van een man wiens aanvankelijke genialiteit in de natuurkunde werd geëvenaard door zijn genialiteit in het construeren van zijn eigen mythe.”

Als je een galerij moet aanleggen van de Grote Rollers der Aarde, dan zou Stephen Hawking hier zeker een prominente plaats in verdienen. Dat dit misschien eerder dankzij en niet ondanks zijn handicap was, levert vast interessant leesvoer op.

Je kunt de eerste 15 pagina’s van de biografie hier alvast lezen

 

Hawking Hawking. Een wetenschappelijk fenomeen ontrafeld
Charles Seife

Atlas Contact
€ 29,99

0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top