Skip to Content
Terug naar het overzicht

Inge Vuijk beschrijft in het boek IMPACT het leven van gewone mensen met een ongewoon verhaal; elf rauwe portretten van levens die gekleurd zijn door een handicap. Verhalen met ups en downs, maar dan in een uitvergrote versie omdat het portretten zijn van mensen met een dwarslaesie, een amputatie of hersenletsel. Elk hoofdstuk bevat anekdotes over tegenslagen, doorzetten, revalideren, leren en succes.

Samen met de indringende zwart-wit foto’s van Inge Hondebrink fungeren de verhalen als vergrootglas waardoor je als lezer heel dichtbij komt. Je krijgt een inkijkje in het leven van mensen met een handicap en de impact die de handicap heeft op henzelf en op hun familie en vrienden.

Cynthia viert haar 15e verjaardag met een dwarslaesie op de IC

Eén van de verhalen is van tiener Cynthia. Openhartig vertelt zij samen met haar moeder over de impact van haar dwarslaesie die ze opliep op de trampoline in de achtertuin. Ze viert haar 15e verjaardag op de IC. Ze vervolgt haar middelbare school in het speciaal voortgezet onderwijs omdat haar eigen school onvoldoende toegankelijk is. “Ik had liever op een normale middelbare school gezeten. Dan heb je een veel leukere jeugd en veel meer vrijheid.” 

“Heel fijn dat dit boek er is. Het is een boek waarin mensen zichzelf kunnen herkennen.”
~ Esther Vergeer

Erik en Kim vertellen een totaal ander verhaal. Uit het niets krijgt luitenant-kolonel Erik een hersenbloeding, precies zes jaar nadat hij in Afghanistan één van zijn mannen verliest en zijn manschappen moed inspreekt om door te gaan. Zes jaar later spreekt hij zichzelf toe om niet op te geven. Op dat moment weet hij nog niet dat Kim zwanger is.

Over de auteur

Inge Vuijk schreef eerder al het boek 'Revalideren is leren'. Een inspirerend handboek voor mensen die in de revalidatiesector werken. Zelf traint ze dagelijks zowel professionals als mensen met een handicap. "In mijn werk merk ik hoe groot het belang is van verhalen delen.”

Zie ook www.rehabacademy.nl/impact

Vanaf 2 december verkrijgbaar
IMPACT - levens met een handicap
Auteur: Inge Vuijk
ISBN: 9789082215366


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top