Skip to Content
Terug naar het overzicht

Na de Vierdaagse in Nijmegen wordt deze week (25 t/m 28 juli) in het Overijsselse Delden een vierdaagse gehouden speciaal voor rollers. De laatste jaren doen er zo’n 160 tot 190 deelnemers mee uit Nederland, Duitsland en België.

De Twentse Rolstoel4daagse wordt al sinds 1986 gehouden. Rollers waren daarvoor niet langer welkom bij de Nijmeegse vierdaagse. De toenmalige gemeentesecretaris van de gemeente Stad Delden zette daarop een jaarlijkse tocht op.

In de beginjaren van de Rolstoel4daagse werd er gereden met reguliere rolstoelen. Deze ‘hoepels’ zijn inmiddels ingewisseld voor handbikes. Daarmee kunnen de deelnemers langere afstanden rijden.

Mocht je in de buurt zijn om de vierdaagse rollers aan te moedigen, let dan vooral op de vlaggen. De deelnemers van de 15 km rollen met een rode vlag, van de 30 km met een oranje vlag en van de 50 km met een paarse vlag. De rollers van de zware 70 km rijden met een groene vlag.

Zin om volgend jaar zelf mee te doen? Kijk dan op: https://www.twentserolstoelvierdaagse.nl/

Update: De animo is dit jaar minder dan voorgaande jaren. Volgens Tubantia gingen er dinsdagochtend slechts 60 rollers van start. Dat is de helft van voor corona. Parcoursleider Xander Straathof (28) verklaart die terugloop. „Drie jaar hebben mensen niet mee kunnen doen. Dan zoeken ze ander vertier. Vroeger planden ze hun vakantie om onze vierdaagse heen.”

Inmiddels mogen rolstoelgebruikers sinds 1995 wel weer meedoen aan de Nijmeegse vierdaagse. Maar daar is wel een flinke strijd over gevoerd onder leiding van de onlangs overleden activist Jan Troost.

 

Lees hier zijn blog over de actie.

0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top